Mohon Cuti di Hari Malaysia ini

Syawal telah melabuhkan tirainya pastinya semalam banyak rumah yang telah membuka pintu rumah dengan selebar – lebarnya. Tak ketingalan bakal – bakal haji juga membuat kenduri kesyukuran kerna telah mendapat jumputan ke tanah suci. semacam cuti hari malaysia  sangat tepat masa jatuhnya.
 
Tapi dalam ketibaan cuti ada juga berlaku ketidak puasan hati dikalangan rakan – rakan dan saya tentang ayat yang dihambur oleh pengurusan syarikat. “You all cuti raya saya tidak akan sekat tetapi public you all jangan buat-buat plan nanti ada kerja susah saya nak cari orang”  keluar ayat itu sahaja berlakulah ketegangan diantara kami, adakah kamu fikir kami akan dibayar dengan imbuhan yang melampau – lampau sehingga kami boleh dibeli dengan nya. Gila gonjol, kita orang ada famaly lah, aku rasa boss pun tidak akan sampai mengucapkan ayat ini. kebanyakan dari kami semua dah dibayar dengan ot yang harganya dah mati.rasanya dengan gaji yang biasa pun dah mencukupi.
 
Bukan niat kami tidak mahu ot atau buat kerja ini, war-warkan lah kerja yang sudah diberi walau belum conform lagi baru lah semua orang puas hati takdelah kita orang mula memaki-maki kita kenal bukanya sehari dua hari kebanyakan dah bertahun dan dari mula lagi. Dan yang lagi satu ayat yang terkeluar pada hari yang satu lagi ” saya minta maaf tapi bukanya minta maaf ” ini ayat apa ini kalau nak apologise terus dol( direct on line) terus mengakuje tak payah nak selekoh-selekoh , selagi kamu selekoh selagi itu masalah ini tak akan selesai. Dasar warga gelap suka sangat pusing itu pasalah orang ada bilang Auta k.
 
 
 
Walaupun kebanyakan kami memang minat dengan kerja tapi kita pun minat cuti takdelah kita sampai tahap hidup untuk kerja, kita  hanya mahu kerja untuk hidup. dan dah bertahun aku kerja baru first time aku dengar jangan mohon cuti time public, ingat kita ni tentera ke apa. Nak mengadu denga boss takut pulak dicakap you all janganlah terlampau calculative dengan dicampur ugutan sabtu setengah hari jadi satu hari. piraah rasa nak kerja petik buah dekat kebun sendiri rasanya .
 
Dan dengan hati bengkeknya pada hari lepas aku carilah lagu yang agak-agak dapat menghiburkan hati. walau yang berbalah budak ci dan manager indi kita yang malay pun sikit sebanyak ada terasa hati. moga you all enjoy dengan lagu dari yt.
 
 
 
Onlajer: Tempat mencari Rezeki apa – apa pun buleh terjadi

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

16 Comments

  1. Kesuma Angsana September 17, 2012
    • onn Lajer September 18, 2012
  2. Nur Misnan September 17, 2012
    • onn Lajer September 18, 2012
  3. Yas y September 17, 2012
    • onn Lajer September 18, 2012
  4. Eizil September 17, 2012
    • onn Lajer September 18, 2012
  5. tehr September 18, 2012
    • onn Lajer September 18, 2012
  6. Muaz Faris September 19, 2012
  7. Donny Ien September 20, 2012
    • onn Lajer September 21, 2012
  8. JebengOtai™ September 20, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge