MUSLIM NIAGA DARI PANDANGAN AKU

Muslim Niaga Aliran Al-Aqram 

Dipenghujung era 80an dan awal 90an telah berlaku ledakan perniagaan orang Islam  yang dibawa kumpulan Al-Arqam,Kumpulan ini telah berjaya menerjah ke kawasan luar bandar . Termasuk kampung saya. Fenomena produk – produk makanan dan bahan bacaan telah berjaya menembusi pasaran penduduk yang mahu , apa yang mereka beli itu mestilah buatan orang Islam.

Jika tidak salah ledakan ekonomi MUSLIM NIAGA ini berlaku sewaktu zaman kanak – kanak saya, Tanpa publisiti daripada akhbar mahupun internet mereka dapat mengembangkan pasaran mereka keseluruh semenanjung tanah air. (Sekadar Pencerahan).

Muslim Niaga Pandangan Peribadi

Sejujurnya impian aku apabila pergi kesebuah pekan ialah , aku ingin melihat signboard – signboard yang tertulis pada awalnya ialah kalimah “Bismillah”, Yang sekarang ini hanya banyak terpampang signboard kedai mamak ataupun Restoran orang kita sahaja. Aku impikan apabila aku pergi kekedai hardware ,Aku akan memulakan dengan urusan dengan ucapan “Asalamualaikum” pekerja disana akan menjawab salam dengan mesra dan seraya bertanya ” Ya encik apa yang boleh saya bantu” Dengan ayat- ayat mukadimah yang mesra diharap ia akan diberkati dengan limpah rezeki yang mencurah – curah untuk perniagaan orang muslim.

Sejujurnya aku memang menyokong usaha rakan – rakan dan saudara seIslam ku membuka perniagaan.D engan sokongan padu umat Islam perniagaan muslim akan berkembang maju , Dengan ini umat islam juga akan mendapat faedahnya dengan  kutipan zakat akan berlipat kali ganda.

Sukakan anda jika konsep ” Muslim Niaga” yang dijalankan oleh umat Islam semangkin meningkat dengan jayanya. selain daripada mereka meraih keuntungan duniawi merka juga mampu memberi infaq untuk kemudahan umat Islam amnya.

Niat Untuk Menjadi Muslim Niaga

Sebenarnya semua umat Islam sangat digalakan untuk berniaga. Dan acap kali kita diberitahu bahawasanya 9/10 Rezeki itu hadir daripada berniaga. Tetapi apabila kita mahu berniaga apakah niat utama kita memulakan perniagaan, Adakah kita berniaga hanya untuk mengejar keuntungan untuk menjadi kaya atau hanya kerana Allah?. Kita sepatutnya berniaga untuk Mashalat umum, berniaga untuk membantu masyarakat, umpamanya seperti anda menjual Al-Quraan Digital, Makanan Sunah atau Makanan Anti Kanser .

Cerita Pendek.
Anda beli sebuah rumah dikawasan baru , belum ada kedai keperluan harian yang berdekatan, Ada isteri dan anak – anak yang ingin membeli barangan asas, tetapi kenderaan tidak ada, Maka dengan ini anda bolehlah membuka perniagaan kecil – kecil dirumah anda dengan menjual barangan asas untuk memudahkahkan penduduk setempat membeli barangan

Tawaran daripada Muslim Niaga.com

MUSLIM NIAGA

 • Sebuah rangkaian perkhidmatan maya yang  membantu usahawan dropship memiliki laman web kedai online sendiri.

 • Mereka membantu Setiap RANIA (Rakan Niaga) yang dilengkapkan dengan satu website kedai online mereka sendiri. Ianya sudah dilengkapi dengan 300+ produk serta borang tempahan, sistem bayaran dan juga blog.

 • Mereka sedaya upaya memudahkan pengedar dan pembekal menguruskan tempahan terkini. Email notifikasi dihantar kepada pembeli, pengedar dan pembekal untuk memberitahu status invoice. Pembekal juga dapat mengemaskini tracking no. dan maklumat ini akan dihantar terus ke e-mail pembeli dan pengedar.

 • Sebagai usahawan, data pelanggan sangat penting. Di sini kami benarkan anda akses ke maklumat pelanggan anda supaya anda dapat hubungi mereka. Mudah untuk anda buat ‘follow-up’ di masa hadapan.

 • Kaedah dropship membolehkan anda untuk tidak perlu menyimpan stok tetapi masih boleh beli pada harga borong. Di sinilah anda akan menjana keuntungan. Maklumat keuntungan setiap produk (Harga ajen & Harga jual) akan dipaparkan di dalam sistem kedai online anda.

 • Anda tidak perlu fikir tentang keselamatan website. Tidak perlu pening kepala tentang bagaimana nak ‘maintain’ server hosting & domain kerana ianya semua dikendalikan oleh pakar-pakar kami di Muslim Niaga.

 • Kami tidak akan biarkan anda berniaga keseorangan. Kami sediakan group support di Facebook khas untuk anda berinteraksi dengan kami dan ajen-ajen kami yang sudah berjaya membuat jualan secara online dan offline menggunakan sistem kami.

Jadi untuk sesiapa yang berminat untuk memulakan perniagaan online , pihak Muslim Niaga mengalu – alukan anda untuk mengunakan perkhidmatan mereka –

Website : Muslim Niaga
No Tel : 011 142 601 61
Twitter : @mndropship
fanpage : Muslim Niaga>

Contest SEO Muslim Niaga ini dianjurkan oleh Farid Laham dan ditaja oleh Muslim NiagaSumai Hotel Apartment – OFFICIALSumai Hotel ApartmentProjek Iqra, Farisya Anastasyia, Akma OmarNannie IsaAzhafizah Md NorNadia Shaira Shaf’iiNabila BielaSunshine Kelly dan iLuvTour.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

19 Comments

 1. khairul asrol February 26, 2014
 2. Bahrain
  Twitter:
  February 26, 2014
 3. Mohd Shubhi
  Twitter:
  February 26, 2014
 4. Azman Ismail
  Twitter:
  February 26, 2014
 5. Denaihati February 26, 2014
 6. wazy
  Twitter:
  February 26, 2014
 7. Hafizul
  Twitter:
  February 27, 2014
 8. Kamil Salleh
  Twitter:
  February 27, 2014
 9. cikgu naman
  Twitter:
  February 27, 2014
 10. Adib Site February 27, 2014
 11. blogger lelaki
  Twitter:
  February 28, 2014
 12. blogger lelaki
  Twitter:
  February 28, 2014
 13. blogger lelaki
  Twitter:
  February 28, 2014
 14. myrujukan
  Twitter:
  February 28, 2014
 15. QZ92 March 1, 2014
 16. yumida
  Twitter:
  March 2, 2014
 17. cik tom March 3, 2014
 18. Sabree Hussin March 7, 2014
 19. W.R
  Twitter:
  March 9, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge