One Piece Film: Z Review

Dah tengok ke belum?

Siri Anime popular Jepun One Piece telah mengeluarkan filem yang ke 12, selepas filem yang ke 11 mengunakan kaedah CGI, Filem terbaru anime ini kembali mengunakan kaedah yang dipaparkan pada filem strong world atau erti kata lain serupa seperti anime yang kita tonton setiap minggu.

Pada filem kali ini crew straw hat berhadapan dengan watak Master Z atau Zephyr seorang bekas Laksmana tentera laut yang telah menubuh kan kumpulan Neo navy dengan misi untuk menghapuskan segala lanun yang berada di new world. Dengan bantuan pengikut – pengikut yang setia dengan diiringi 2 aprentice Ain & Binz yang mempunyai kuasa untuk memudakan orang dan mengawal akar neo navy nampak sebagai ancaman kepada dunia lanun. ( lebih lanjut pergi wiki)

Plot bermula apa bila Master Z mencuri sejenis bahan letupan yang disimpan oleh navy, namun bergitu angota navy yang diketuai oleh admiral Kizaru cuba menghalangnya dengan mengerahkan semua angota navy berjuang. pertempuran yang hebat antara neo navy dan navy berlarutan sehingga master z dan Kizaru bertarung mengunakan kuasa tidak terkalah mereka. Dalam keadaan yang terdesak master z mengunakan bahan letupan yang dicurinya untuk menentang Kizaru sehingga berlaku letupan yang memusnahkan pulau dimana meraka bertarung. ( ooo.. macam best jer hehe)

Disuatu tempat yang agak aman dan indah crew straw hat yang sedang bersenang – senang telah dikejutkan dengan turunnya abu gunung berapi yang mereka tidak sedari bahawasanya abu tersebut adalah hasil petempuran master z dan kuzan.

Disinilah mereka menjumpai master z yang cedera parah terapung – apung dilautan, meeka mengambil keputusan untuk merawatnya. Tanpa menyedari bahawasanya mereka telah merawat musuh ketat meraka dalam filem ini.

Setelah pulih master z telah bertanya kepada straw hat siapakah mereka dan dengan aksi biasanya luffy telah mengenalkan dirinya sebagai lanun yang akan menjadi the “pirate king” mendengar jawapan daripada luffy master z terus menyerangnya sehingga memaksa zorro dan sanji campur tangan untuk membantu luffy mengatasi Master Z yang dilengkapi dengan senjata yang dapat menewaskan penguna “Devil fruit”.

Dimasa trio tak terkalah straw hat ini bertarung zeo navy telah muncul dan datang menyerang kumpulan straw hat. Mungkin disebab kan berlakunya kelam kabut mereka telah dikalahkan dalam petempuran pertama mereka.

Tanpa membuang masa straw hat telah mencari jalan untuk berundur sebelum kapal mereka dimusnahkan.

Untuk selanjutnya aku rasa baik korang tengok sendiri di watch op. kasi test korang punya unifi ada laju apa tak. kalau aku cerita dejkat sini dah macam tak best kurang suspenya ya tak.

watchop.com Z-Film

Cuma gua rasa dalam filem ini crew straw hat belum benar – benar menunjukan kuasa tak terkalah mereka.

 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

23 Comments

  1. titan
    Twitter:
    April 19, 2013
  2. puteri kasih April 19, 2013
  3. papa mifz April 19, 2013
  4. iOS Gear April 19, 2013
  5. Hairul Azni
    Twitter:
    April 20, 2013
  6. yusri April 20, 2013
  7. Oneblogsocial April 20, 2013
  8. MyLegoland April 21, 2013
  9. wazy
    Twitter:
    April 21, 2013
  10. Juan
    Twitter:
    April 22, 2013
  11. yas April 22, 2013
  12. Hafizul
    Twitter:
    April 22, 2013
  13. hafizmd
    Twitter:
    April 22, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge