Panduan bisnes runcit tanpa kedai di shopee

2
954

Berberapa bulan yang lepas saya ada memberi secara percuma panduan bisnes shopee.

Biasalah panduan asas cara nak mula niaga dekat shopee.

Yang dapat free ntah baca atau tidak itu saya tak tahulah yang penting, ada benda yang bagus nak dikongsi kita kongsi. Benda pun percuma bukan kena bayar pun.

Siapa nak boleh terus DM dekat page onlajer dengan kata kunci shopee.

Okeh berbalik cerita shopee dekat saya ada juga panduan yang lebih advance. Benda advance jujurnya memang kena ada sedikit pengeras, baru boleh jadi kot.

Orang taman saya yang dekat pasir gudang nih boleh cuba, Suplier kita spead99. Itu kalau kita malas nak cari yang jauh dan lebih murah lah.

Apa yang ada dekat sana kita boleh pasarkan seperti minuman segera, mee segera dan lain – lain lah. Maklumlah ramai juga yang malas nak keluar tapi nak membeli.

Harga RM10 kita belasah lah RM15ke, 17 ke, Tanpa kos penghantaran lah. Suka -suka kita janji tak melampulah. Niat kita kan nak membantu.

Lihat gayanya ramai yang lebih suka online, mereka tak kesah pun bayar lebih sikit janji benda sampai depan pintu.

Dari senario ini, kita tolonglah mereka yang tak berapa nak ada masa beli barang kita tolong uruskan. Dengan flatform shopee. Ala acah- acah ebay. Bezanya pelangan kita orang tempatan.

Kalau dekat kita direct hantar, kalau jauh pos kan ada. Tak susah mana janji ada kerelaan untuk berjaya.

Kalau dapat pelangan di kota masai lagi best, dekat populasi ramai. Pergh.. Untung kalau yang mahu berusaha hihi.

Okeh kawan nak tahu selanjutnya tentang memulakan perniagaan shopee. Terus klik sini Bisnes Shopee.

Antara minuman kegemaran saya di shopee, Dekat tesco berlambak, tapi kerana malas nak kesana beli juga lah secara online di Shopee. Anda boleh lihat sendiri barangan harian yang dijual di shopee.

Cara mendaftar dan set kedai anda! Sama ada menggunakan apps atau browser di komputer! Saya tunjukkan cara kedua-duanya!.

Cara masukkan produk ke dalam kedai Shopee anda! Dalam bab ini, saya share tips-tips berkaitan pemilihan gambar yang mahu dimasukkan serta apakah bentuk dan contoh description yang terbaik yang boleh anda gunakan!

Cara nak menguruskan order!. Ini pun penting juga! Bila dah dapat order, macam mana nak bungkus? Borang apa nak print? Macam mana kalau tetiba stok habis pula? Apa nak buat? Semuanya saya terangkan dalam bab mengurus order!

6 Langkah Setel Problem Barang Tak Sampai/ Rosak! Ya! Dari beratus-ratus barang yang kita hantar kepada pelanggan, mungkin akan ada 1-2 yang rosak atau gagal diterima oleh pihak pelanggan! Jadi, disini saya share langkah-langkah yang boleh anda lakukan untuk menghadapi pelanggan yang sedang marah agar mereka tenang dan cool down serta tidak meninggalkan bad rating di kedai anda!

4 Teknik Promosi yang boleh anda gunakan di dalam Shopee untuk mempromosikan kedai anda ke tahap maksimun agar lebih ramai yang akan nampak kedai dan produk anda!

Jom kawan kita bertindak. kita setkan dulu radius dikawasan kita, Dan lihatlah hasilnya nanti.

Maklumat lanjut Bisnes Shopee dari sini.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here