Panduan membeli aksesori pump tandas.

0
714

Tahu tak anda salah satu tempat pembiakan nyamuk adalah didalam tangki pump tandas yang tidak bertutup, rosak dan tidak pernah digunakan. Namun bergitu air masih lagi bertakung.

Saya memang dah banyak dengar lah orang kena saman pasal rumah mereka ada jentik – jentik dekat takungan air didalam pump tandas yang tidak bertutup.

Lebih – lebih lagi , pump itu memang sudah tidak berfungsi. Lagi meriahlah jentik – jentik berenang didalam air tersebut.

Lebih berbahaya apabila, Tuan rumah tidak menyedari dan seterusnya wabak denggi sudah mula menular. Bahaya bukan.

Untuk mengatasi perkara ini dari berlaku , kita kenalah bertidak . Pastikan pump tandas berfungsi dengan baik, bertutup. Malah jika anda ada rumah yang tidak diduduki anda wajib memastikan pump tandas dan semua yang berkaitan dengan sistem pengairan diselengara dengan baik.

Ini adalah salah satu khidmat masyarakat yang patut anda lakukan terhadap jiran tertangga anda bagi menghindar atau mencegah berlakunya kes wabk denggi yang boleh berlaku.

Dibawah ini saya ada sediakan senarai harga aksesori pump tandas yang boleh anda survey untuk melihat budget yang munkin anda kena keluarkan.

Survey aksesori pump tandas dari sini – Kedai Aksesori Tandas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here