Panduan membeli alat Waffle Maker

Waffle Maker Pilihan Hati

Perasaan tak

We can stay up late, swapping manly stories, and in the morning, I’m making waffles!

Dialog yang dituturkan oleh Donkey pada filem pertama Shrek.

Nampaknya dalam cerita rakyat ini, seekor keldai juga meminati waffle .

Makanan yang bergitu popular di negara seperti Belgium, France, Netherlands, Germany, Poland, Hungary, Scandinavia, Hong Kong, dan Amerika syarikat.

Di sekitar bandaraya Johor Bahru sekeping Waffle berarga dalam RM3.00.
Harga kekadang bergantung kepada jenis toping atau standard kedai yang kita pergi.

Paling kurang untuk 4 orang satu keluarga pasti sudah dalam RM6.00 untuk dua set.

Saya rasa perniagaan waffle jika kena dengan tempat dan gaya nya pasti boleh menjana keuntungan yang luman. malah untuk mendapatkan resepi waffle juga bergitu mudah .

Taip sahaja Resepi Waffle digoogle pasti anda boleh memperolehinya.

Antara yang saya google :-

Resepi Waffle Mudah Dan Sedap

Bahan-bahan:

12 sudu besar tepung gandum

2 sudu kecil yis kering (boleh guna instant yis juga)

1 sudu besar gula

1/2 sudu kecil garam

3 sudu besar mentega yang dicairkan (boleh guna minyak minyak jika taknak cairkan mentega)

1 cawan susu segar dalam suhu bilik

1 biji telur dalam suhu bilik. Nak cepat kurangkan kesejukkan telur tu, korang rendam dalam air panas seketika

1 sudu besar esen vanila

Air panas/suam (untuk dimasukkan sedikit demi sedikit)

Cara-cara :

Campurkan tepung gandum, yis kering, gula, garam, mentega, telur, esen vanila dan susu segar. Gaulkan kesemuanya dan pukulkan secara perlahan-lahan dengan menggunakan whisk Kemudian, masukkan air panas / suam secara sedikit demi sedikit. Ini untuk pastikan bancuhan tidak terlalu pekat dan elakkan daripada menjadi terlalu cair. Jadi part ni korang kena buat anggaran sendiri ok. Macam i sendiri, i letak 1/2 cawan air panas/suam je dan i tambah sikit-sikit bila tengok adunan still lagik pekat.

Bila adunan dah sebati, rehatkan sebentar bahan-bahan yang disediakan tadi untuk 10-15 minit. Sambil-sambil tunggu tu, panaskanlah waffle maker tu.

Bila waffle maker benar-benar panas, tuangkan adunan bermula dari tengah hingga ianya merebak dengan sendirinya ke bahagian tepi corak waffle maker. Yang penting waktu proses ni, tangan kena penuh lemah-gemalai, jangan gelojoh-gelojoh nanti tumpah pulak semua adunan tu

Jangan tutup terus penutup waffle maker selepas adunan dituangkan tapi korang tunggu 5-10 saat. Tekankan sedikit penutup waffle maker sewaktu menutupnya. Ini untuk memastikan corak waffle korang lebih sekata dan terhasil dengan cantik. Lagi satu waffle tu takkan melekat sewaktu dikeluarkan daripada waffle maker.

Kebiasaannya masa untuk buat satu waffle ialah lebih kurang 10 minit. Tapi i nak ingatkan, korang selalu-selalulah jenguk waffle bila 5 minit dah berlalu. Tak jadi masalah kalau nak buka dan tutup penutup waffle maker sewaktu dalam proses memasak. Bukan apa, takut bukan jadi rangup je waffle tu tak pasal-pasal terus jadi hangus.

Keluarkan waffle bila warnanya berubah menjadi golden brown (coklat keemasan), maknanya waffle korang dah masaklah tu.

Hidangkanlah waffle korang dengan chocolate syrup, jem, strawberry, pisang, peanut butter atau aiskrim.

Tasty Waffle

Manakala untuk membeli waffle maker pum semudah anda klik , klik dan klik.

Tidak perlu bersusah payah untuk kekedai elektrik.

Apa yang anda perlu hanyalah ketabahan untuk membaca review – review di halaman jualan yang menyediakan review daripada pelangan yang membeli produk Waffle maker ini.

Contoh Seperti di –>

Harga Istimewa Waffle MakerKedai Elektrik Onshop

Contoh seperti didalam gambar ini-

Panduan membeli alat Waffle Maker
Anda perhatikan berapa banyak review yang telah diberikan untuk produk waffle maker.. Dari mata kasar pasti anda sudah tahu produk gambar yang pertama inilah yang terjual paling banyak dan mendapat respon yang tertinggi …

Tinggal anda sahaja untuk memutuskan untuk mendapatkanya.

Senarai Harga Terbaik Waffle Maker

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

11 Comments

  1. Anuar February 19, 2016
  2. zik February 19, 2016
  3. permohonan upu February 21, 2016
  4. Hairul Hissam February 22, 2016
  5. TopSeoFriendly February 23, 2016
  6. sabree hussin February 24, 2016
  7. Oh pt3 February 24, 2016
  8. Outdoor Furniture February 25, 2016
  9. Noriza Rahman
    Twitter:
    March 3, 2016
  10. cik tom March 8, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: