Panduan membeli penapis air dengan harga terbaik

Rupanya minggu ini  selatan semenanjung dilanda jerebu, awalnya memang aku tak perasan sangat  masuk semalam dan hari ini dah seperti awal pagi di cameron Highland berkabus tetapi bahang. tekak  pula dah mula rasa semacam sahaja.

Sebenarnya daripada minggu lepas aku dan isteri tengah menjalankan misi untuk mencari penapis air yang berkualiti dengan harga yang berpatutan.

Maklumlah anak – anak semangkin meningkat usia dan sudah tahu air masak dekat rumah kurang sedap berbanding dengan rumah makcik – makciknya.  ” Cuma ayah nya sahaja kata mana ada lain semua air putih sama sahaja kecuali air zam – zam mana ada beza – beza”.

Tapi kerna memikirkan aku memang mampu dan rasanya untuk kebaikan bersama nak tak nak rasa ingin belilah satu . xcuma dalam kepala ada rasa pening sikit nak beli brand apa ya nak terus boleh panas dan sejuk atau panas sahaja , atau hanya untuk tapis sahaja. Susah juga rasanya nak memilih ini kalau ikut hati rasa nak beli brand elken tapi maintanece dia macam lebih daripada service berkala kereta nak yang lain macam tak best jer susaha sangat nak pilih.

 

Panduan membeli penapis air dengan harga terbaik

Tapi semasa aku mengooglekan kata penapis air aku ada jumpa artikel daripada persatuan penguna Air dan Tenaga bahawasanya.

Air yang kita perolehi daripada pembekal adalah mengikut standard kualiti air yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Air terawat mengandungi bahan-bahan terlarut dalam kuantiti yang selamat. Nilai-nilai ini adalah selamat berdasarkan syor yang diberikan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (World Health Organisation – WHO) di mana KKM mengikuti standard tersebut.

Jadi dengan kenyataan diatas apa perlunya kita membeli penapis air adakah hanya untuk mengeluarkan klorin.?

Jika penapis anda mengeluarkan klorin daripada air terawat,Makanya air yang ditapis tidak boleh disimpan terlalu lama. Adalah disyorkan bahawa ia digunakan setelah dididihkan. Air TIDAK BOLEH disimpan terlalu lama tanpa klorin.

Tapi kalau sengaja nak jadikan air itu rasa seperti air mineral memang penapis air  sangat – sangat diperlukan untuk mengalakan anak – anak meminum air putih.

So korang penapis air jenama apa yang paling patut untuk dimiliki.

Atau pilih sahaja yang anda mampu dengan hanya survey Halaman Penapis Air Terbaik

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

12 Comments

  1. boni ultra kacak June 20, 2013
  2. cikgu naman
    Twitter:
    June 20, 2013
  3. Juan
    Twitter:
    June 20, 2013
  4. Hafizul
    Twitter:
    June 20, 2013
  5. Nasarudin June 20, 2013
  6. suri June 20, 2013
  7. Lizz
    Twitter:
    June 20, 2013
  8. titan
    Twitter:
    June 20, 2013
  9. Joe June 21, 2013
  10. Hairul Hissam June 21, 2013
  11. rayhill corporation July 2, 2013
  12. rayhill corporation July 2, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge