Panduan membeli power tools untuk kontraktor Baru.

Salah satu waktu yang agak tepat untuk bertukar angin atau suasana ialah dengan mula kerja ditempat baru selepas cuti Hari Raya.

Tak kiralah cuti raya cina mahupun cuti raya Aidilfitri. Waktu ini lah waktu cocok untuk bertukar angin. Pastinya lepas raya takdelah nak fikir sangat tentang budget.
Semuanya sudah kita siap sediakan sebelum raya,Sudah pasti ada lebih nya. Seperti barang – barang dapur.
Apa yang penting bertukar tempat, pasti ada nilai positifnya. Seperti anda akan lebih rajin dan bersemangat untuk melaksanakan tugasan yang diberi. Tapi bagaimana pula jika sudah tidak mahu ,berkerja dengan orang. Dan kita sendiri punyai kemahiran untuk kerja -kerja kejuruteraan.
Dan sudah pasti kita banyak membina perhubungan sewaktu kita berkerja dengan orang. Apa yang penting kita tunjukan dedikasi yang cemerlang dan hasil kerja yang tip top.
Pasti orang akan cari, lebih – lebih lagi kita dah berkerja sendiri. Cari seorang dua pembantu, dapatkan kerja dari Kenalan kontraktor utama. Buat kerja dengan hasil terbaik pasti mereka akan suka dapatkan khidmat anda dimasa akan datang.
Ok oleh kerana sudah mula nak jadi kontraktor , kena adakan jugalah alatan tangan dan berberapa alatan berupa power tools bagi memudahkan pekerjaan anda.
Disini saya menyenaraikan lima alatan tangan seperti  –
Satu – satu nya alat pemotong ,pencanai terpulang kepada anda untuk mengunakan alat ini. Sama ada memotong besi atau memotong konkrit. Anda hanya perlukan mata yang sesuai untuk melakukan kerja – kerja yang memerlukanya.
Survey Harga di sini Bosch Grinder 
Dengan cordless drill anda boleh membuat kerja – kerja mengikat screw  atau menebuk lubang. Ia amat sesuai digunakan  di tempat kerja yang jauh dengan punca bekalan elektrik
Survey Harga di sini Bosch Cordless Impact Drill
Apabila anda ingin menanam wall p[lug yang kasar , sudah semestinya anda memerlukan gerudi yang lebih berkuasa. Jadi saya sarankan Impact drill ini perlu ada untuk kemudahan anda juga.

Survey Harga di sini Bosch Impact Electric Drill

Tidak semestinya anda hanya melakukan perlukan grinder atau Hex saw, kalau kerja dah banyak projek pun memang masyuk , apa kata invest sikit beli fibre cutter . Tak mahal sangat pun. Yang penting pelaburan inidapat menjimatkan masa anda.
Survey Harga di sini Bosch Fibre Cutter GCO200

 

Dah ada semua di atas kalau takde mesin welding set macam mana , nak buat bracket , nak buat kerja – kerja besi pasti tak jadi boss kalau takde benda ini. Jadi kena jugalah beli satu. Kalau dah projek kaw – kaw boleh lah tambah lagi. Sekarang welding set seperti ini dah tak mahal. Tak sampai pun RM1000 .
Biasanya alatan ini sangat berguna dan anda sebagai kontraktor pemula perlu ada bagi memudahkan kerja – kerja kontrak anda. Dan anda boleh apply semua alat ini untuk setiap kumpulan yang ada cipta untuk perkembangan syarikat anda.
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

One Response

  1. Joe Labu July 21, 2018

Leave a Reply

CommentLuv badge