Panduan membeli set television dengan harga terbaik

1
2020

Nak beli set telivision sharp, tak boleh terus beli kena survey dulu, jangan gelojoh hihi.

Lumrah rakyat marhaen, apabila nak membeli sesuatu mesti nak kena cari yang murah, yang berkualiti, yang terbaik.

Murah mesti no.1 yang berkualiti dan terbaik adalah seterusnya. Nak sebut lagi jujur murah dan tahan selamanya.

Munkin ada yang ketawa apabila saya menulis seperti ini. Tetapi percayalah lebih ramai yang mendambakan perkara seperti ini berlaku.

Tak kiralah orang biasa, kurang berada malah yang kaya pun nak seperti yang saya sebutkan.

Dua tiga minggu yang lepas set telivision kepunyaan saya sudah mula meragam, Jenama sony, baru dapat tiga kali raya. Sudah mula mengeluarkan aura warna yang berlebihan.

Jika merah , sangat merah, dan kalau salah pandang boleh lah pulak mata orang itu menjadi empat, ngeri sebenarnya saya,

Ngeri kerana terpaksalah mengeluarkan sedikit budget , bagi tujuan berita terkini hiburan sensasi.

Tapi apakan daya sudah sampai masanya, terpaksalah kita beli lagi. Walaupun rasanya TV dekat bilik tidur lebih lama usianya tapi ok jer.

Misi utama semak harga dari laman web popular. Jenama pilihan Sharp. Anda juga boleh semak dari sini… Laman jualan Telivision Sharp.

Fuh ada yang murah, dan ada yang mahal.

Jadi oleh kerana budget tak berapa nak keras, dan semangat untuk berjimat sudah sebati dihati, kita beli sahaja yang 40″. besar jugak.

Antara 40″ dengan 45″ sama sahaja jika diukur secara horizontal. Dan saya sendiri sudah lihat saiz body memang sama .

Hanya skrin diukur seara dari penjuru kanan atas menurun kepenjuru kiri sebelah bawah.

Dan kita lihat seberapa ringkas maklumat yang ada, seperti ini:

beli set telivision sharp

Semak harga terkini Sharp 40″

Product details of Sharp 40 Inch Full HD LED Backlighted TV NEW MODEL 2018- LC40SA5100M
40 inch Full HD Basic TV
2 HDMI Input
X2 Engine Picture
Sound Reflect Design – Directed sound with rich details & superb stereo imaging
USB Media Player – Expand your entertainment with videos, music & photos
Super ECO Mode – Optimized energy efficient screen display
*Remarks: LED TV refers to LCD TV with LED Back-lit

Yang ini dah sesuai dah untuk letak dekat Homestay yang kita bina. Beli set telivision sharp murah – murah jer.

Sudah ada semua detail mula lah misi mencari di kedai elektrik yang berhampiran ataupun dipasar raya.

Dan sekali lagi semak di halaman jualan TV Sharp untuk confirmkan harga.

Jika sudah dikira mana yang murah, kita teruskan dengan pembelian sama ada secar online ataupun terus dari kedai.

Apa – apa perkhidmatan sokongan atau ganti rugi, terus je kita telefon pihak sharp. mudah kan?

Jom untuk anda yang mahu membeli set telivision baru boleh lah survey – survey dari sini. Halaman julan TV Sharap.

1 COMMENT

  1. Rasa lama dah tak beli TV baru, kalau tak pantang baru Suami tu asyik keje nak menukar..Last beli yang melengkung ni lerr…harap bertahanlah sampai bila-bila..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here