Panduan Mendapatkan Lesen Memandu ala Vin Diesel

Okeh sebelum saya bermula , saya ingin mewar – warkan jika anda pemilik kenderaan pick up seperti Hilux,Ford Ranger Dmax dan seangkatanya, Anda dinasihatkan supaya mengunci tayar spare anda. Ditempat saya banyak telah berlaku kes kehilangan tayar spare. Lebih – lebih lagi kenderaan Baru. Rakan saya dah menagis pasal kehilangan tayar spare ini , nasiblah kenderaan syarikat. Dan toyota menyatakan satu tayar spare hilux berharga RM1500++. Orang yang rembat senang – senang dapat jual RM500.

Okeh adakah anda tahu sebelum anda memiliki sebuah kereta , anda perlu tahu memandunya.

Jika tidak ini bermakna anda beli untuk dijadikan hadiah atau anda memang mahu mengupah seorang driver untuk memudahkan anda pergi kedestinasi yang diingini.

Perkara bergini mustahil bukan. Jadi nak atau tidak anda perlu belajar memandu dan seterusnya memiliki lesen yang sah.

Proses utama sebelum mendapat lesen ,Cari panduan yang benar – benar boleh memahamkan undang – undang jalan raya. Baca dengan teliti masukan dalam kepala supaya jika ada tanda 60 dalam bulatan , takdelah kau bantai nak bawa 110kmj.

Buat ulangkaji untuk memantapkan pengetahuan undang – undang berserta pemanduan, Bukan apa supaya apabila anda dah mula belajar disekolah memandu anda dah faham selok beloknya.

Lesen memandupun bukanya murah,mbukan zaman RM750 siap L,B2 dan D.  Zaman sekarang harga untuk mengambil L pun sudah beratus, jadi jika kita asyik mengulang sahaja rugilah.

Belum lagi masuk perbelanjaan anda untuk pergi belajar dan mengambil peperiksan , Lagi jika sudah bekerja terpaksalah mengambil cuti untuk mengambil lesen. Sebab itulah jika boleh anda perlu lulus sekali test, barulah berbaloi dengan perbelanjaan anda untuk mengambil ujian undang – undang dan seterusnya ujian memandu.

Dalam 16 sesi pemanduan ,Pengajar zaman sekarang pun kebanyakan , akan mengangap anda sudah mahir memandu. Dengan angapan mereka itu susah lah kita hendak betul – betul mahir. Jika anda mahu menambah sesi, tentunya wang tambahan akan dikenakan. Rugikan.

Dengan itu anda memang patut memiliki – Panduan Mendapatkan Lesen Memandu

Fast and Furious 7

Sehebat Vin Diesel Pun,Anda perlu belajar Untuk Mendapatkan Lesen Memandu

Apabila anda sudah memiliki lesen yang sah barulah anda fikir, anda mahu memiliki kereta pertama jenis apa.

Dari kereta buatan Jerman,Jepun hinggakan Buatan Malaysia banyak yang aku rasa menawarkan harga mampu bayar bulan – bulan. Tingal pilih sahaja , supaya time nak maintenance atau tukar tayar takdelah pening – pening.Mengelupor rupanya bayar bulan murah tapi nak bayar duit spare part dan service dah macam lebih dari bayar ansuran bulanan.

Okeh jika anda berminat anda boleh lah klik pautan – Panduan Mendapatkan Lesen Memandu

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

30 Comments

  1. nurinsaniah
    Twitter:
    May 7, 2015
  2. Hero Borneo May 8, 2015
  3. islam di dadaku
    Twitter:
    May 8, 2015
  4. Ikhwan Fahmi
    Twitter:
    May 8, 2015
  5. mrhanafi May 9, 2015
  6. Noriza Rahman
    Twitter:
    May 9, 2015
  7. Sani
    Twitter:
    May 10, 2015
  8. titan
    Twitter:
    May 10, 2015
  9. Myra Jay May 10, 2015
  10. Hafizul
    Twitter:
    May 11, 2015
  11. Ani Haryani May 11, 2015
  12. kakipromo May 11, 2015
  13. Akuro San May 11, 2015
  14. suri May 12, 2015
  15. Oja Samid May 16, 2015
  16. muliani May 22, 2015
  17. sabree hussin September 8, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge