Panduan ngeteh ABC dan Satey sedap Di Kg Melayu Majidee

Biasanya dalam pukul 4petang, selepas berbelanja atau balik kerja dari tapak binaan. Kalau anda berada disekitar bandaraya Johor Bahru teringin nak ngeteh sedap, boleh Cuba minum ABC di kampung Melayu Majidee.

Serious saya kata ABC dekat Restoran Senjakala memang sedap.

Area yang paling tepat kalau masuk kampung melayu teruskan sampai jumpa mesjid, lepas tu sebelah traffic light ha tulah kedai nya.

Senang sahaja, kalau anda Google pun boleh dapat.

Orang yang tak berapa gemar dengan airbatu parut seperti saya boleh habis semangkuk sedangkan biasanya kongsi berdua baru habis.

Lain lah kalau cendol, kalau oder dua mangkuk pun kita masih boleh tibai.

Apa yang saya rasa tentang abc disini ialah mereka tak lokek untuk meletak kan bahan – bahan seperti kacang merah,jagung, gula batu dan berberapa jenis syrup yang dicampur dengan susu cair. Manakala topping aiskrim dan serbuk milo yang lebih membankitkan selera dikala musim panas ini.

Anatara menu ngeteh saya, pasti nya ABC dan juga satay kambing yang sudah mula dijual seawal jam 4petang

Confirm kena satay dengan ABC fuh.. sampai rumah dah tak buka tudung sajilah petang Tu. Tunggu malam sikit lah baru boleh mentong. (Ulang makan).

Satay ini memang saya rasa terbaik, Kuah satay dia pun kira ohsem. Biasanya saya makan satay cecah kuah sikit sahaja, pastu terus tak cecah. Tapi yang ini memang saya colet sampai habis memang berbaloi ngeteh dekat sini.

Ok lain kali kalau ada masa boleh lah ngeteh sini lagi..

Oh ya anda nak info tentang mesin kisar airbatu dan resepi ABC spesial- Jika mahu info lebih tentang perniagaan ini atau sengaja nak buat ABC waktu – waktu cuaca panas anda boleh sahaja mengambil info dari artikel Survey Mesin ABC dan resepi terbaik dari ladang!

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

6 Comments

  1. Akuainkausiapa February 12, 2019
  2. Dilah February 12, 2019
  3. Sis Lin February 12, 2019
  4. sunah sakura February 12, 2019
  5. kisahsidairy February 13, 2019

Leave a Reply

CommentLuv badge