Panduan penjimatan beli aircond dengan ansuran mudah

Cuaca masa kini memang cukup bahang, Tak tahu lah sebab musababnya. Adakah disebabkan faktor kesan rumah hijau, banyak sangat gas yang dilepaskan oleh pihak industri atau kenderaan bermotor atau berkemungkinan dah banyak sangat pokok yang telah menjadi kertas.

Semuanya memang ada berkait ,antara satu sama lain. Malah apabila anda membina rumah faktor pancaran matahari juga akan dititik beratkan.

Anda akan tahu apabila ruangan hadapan akan lebih panas disebelah petang , atau ia akan lebih sejuk disebelah pagi. Waktu malam jangan cakaplah pasti akan terasa bahang hingga kesubuh.

Malah dalam minggu ini sahaja apabila saya masuk ke pejabat ,Meja saya juga ada terasa bahang . Ini mungkin disebabkan sebelah petang cahaya matahari yang terik , terus menerus memancarkan cahayanya terus menuju kedinding pejaBAT SAYA.

Dalam keadaan ini kita sudah tidak berfikir sangat tentang kos elektrik, apa yang perlu adalah keselesaan untuk kita tidur, supaya mendapat rehat yang cukup bagi menjalankan aktiviti harian kita.

Lagipun ada yang kata siang kita sibuk mengumpul harta , pastinya kita mahu memberi sedikit bonus untuk kita nikmati.

Jadi tidak salah lah kita memasang berberapa unit penghawa dingin untuk keselesaan keluarga kita ataupun diri kita sendiri (khasnya untuk orang bujang yang duduk merantau).

Dekat kampung rasanya masih menggil kesejukan, jika sudah masuk awal pagi.

Okeh untuk anda yang mahu membeli unit penghawa dingin, secara ansuran tetapi tidak mahu harga ansuran itu lebih MAHAL dari harga TUNAI.

Anda boleh lah mendapatkan dari pada halaman LAZADA – York 1HP Wall Split Aircond. Setelah saya lihat tawaranya saya lihat mereka ada membuat skim bulanan selama enam bulan.

Dari templatenya saya kira RM119.83 X 6 = 718.98

Anda jimat dua sen. Dan sejujurnya lebih jimat dari harga cash. Munkin jika anda membayar secara tunai, anda tidak akan merasa perbezaan nya. Tetapi jika anda membayar secara kaedah elektronik atau perbankan internet 2sen sudah cukup menjimatkan jika dikumpul – kumpul.

Rakan saya berbangsa cina juga akan berfikiran bergitu.Setiap sen sunguh berharga kerana kita berusaha untuk mendapatkanya.,  Dari bagi depa untung dunia , baik kita sedekah dekat mesjid atau surau lagi berfaedah untuk dunia dan akhirat , betul tak.

Jadi untuk anda yang mahu membeli secar a ansuran ikutilah tiga langkah mudah ini.

Pilih jenama aircond york (contoh) seperti pautan ini York 1HP Wall Split Aircond.

Panduan penjimatan beli aircond dengan ansuran mudah

York 1HP Wall Split Aircond

Klik add to chart

Masukan butir peribadi

Pilih dan tick pada maybamk installment – dan selesai. Jika anda membeli aircond york anda hanya perlu membayar RM119.83 selama 6bulan.

ok kan? Oh ya untuk tawaran York 1HP Wall Split Aircond. Ia tertakluk kepada tawaran semasa oleh mereka. Harga berkemungkinan Naik atau turun.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*