Panduan senarai harga Joven Water Pump

0
2964

Bro tekanan air paip dekat rumah aku masih rendah la. Pada hal aku dah buat dah kaedah yang kau ajar kan dulu supaya air paip jadi kuat memancut. Tapi kalau petang jer jadi slow macam mana ya nak atasi..

Fuh.. susah juga nak jawab ni. Tapi apa pun nak tanya juga . Bilik air ada berapa?. Ada tiga. Tiga – tiga sekali guna ke ? Ya.

Kalau gini lah kaedah nya , memang lah 3/4″ paip air nak dikong sikan kepada 1/2″ paip air mana nak support. Maca ni kau kena lah pasang water pump.

Keluarkan sedikit budget , pangil kontraktor untuk bagi sebut harga, Anda setuju, selesai masalah keluarga. Nak mandi sunat dan mandi wajib pun akan terasa lebih puas hihi.

Tapi kalau kita ni jenis nak jimat sikit boleh juga buat opsyen ini.

Minta kontraktor buat sebut harga .

Harga Pump.
Harga pendawai elektrik.
Harga kerja – kerja pemasangan merangkumi sedikit kerja buat paip.

Lepas itu anda survey lah harga dekat kedai di sekitar kawasan anda atau pun terus sahaja menyemak dari laman jualan terkenal ini Joven Water Pump.

Fungsi utama pump ini adalah, apabila tekanan air berkurangan pump akan mula beroperasi, dan jika tekanan cukup kuat pump ini tidak akan beroperasi. Dari situ anda juga mendapat faedah penjimatan tenaga elektrik.

BacA  juga : – Dua cara untuk mengatasi tekanan air paip rendah

Cari in house kontraktor yang selalu buat kerja – kerja maintenace dekat Kawasan perumahan anda. Lagi baik kalau kontraktor itu jiran anda , kalau ada masalah terus boleh pangil mereka untuk baiki sampai jadi.

Dan biasanya kontraktor persendirian ini akan charge anda dari RM150 – RM200. mengikut sedap hati mereka. Tips saya time mereka buat kerja tolong lah apa yang patut supaya mereka sendiri tak sampai hati nak charge anda mahal – mahal.

Walaupun bergitu jangan pula anda mengambil kesempatan dengan meminta harga yang terlalu rendah.

Okeh untuk anda yang nak survey harga Joven Water pum boleh sahaja layari laman jualan joven ini sekarang!

Share this:

Previous articlePengalaman merasa makanan Western di kongkong
Next articlePanduan membeli drill elektrik murah
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here