Panduan terbaik untuk bermula Bisnes Shopee

Macam mana anda dah dapat pembekal untuk barang – barang yang anda idamkan. Ataupun anda masih lagi takut – takut nak berurusan dengan agen – agen jualan dari china.

Biasalah kita yang tak biasa pasti rasa takut, ini semuanya lumrah. Takde yang tak akan rasa risau untuk membeli sesuatu produk dari negara luar tanpa ada kenalan.

Saya juga dulu ada pengalaman membeli serbuk perisa minuman dari Thailand. walaupun melalui agen tempatan.

Bayar dah beribu tapi produk yang dijanjikan tak kunjung tiba. Nasiblah sampai walaupun lewat sedikit. Hari -hari saya PM,DM malah whatapp call lagi .

Sampai siap nak report polis nasiblah tak report kalau report pasti dah jadi haru biru. Agen memang buat kerja tapi disebabkan agen kurier yang lambat kami dua pihak sudah mula bercakaran.

Jadi macam mana nak niaga kalau produk pun takde. Hah yang ini macam ada sedikit rumit walaupun sebenarnya senang je . kita ambil produk orang pastu kita jual under kita.

Kita guna sahaja teknik dropship..

Dekat Panduan Shopee ada diceritakan tentang kaedah ini, dengan support.

Apa yang diajar

Cara mendaftar dan set kedai anda! Sama ada menggunakan apps atau browser di komputer!

HOT OFFERPanduan bisnes Shopee

Cara masukkan produk ke dalam kedai Shopee anda! Dalam bab ini, saya share tips-tips berkaitan pemilihan gambar yang mahu dimasukkan serta apakah bentuk dan contoh description yang terbaik yang boleh anda gunakan!

Cara nak menguruskan order!. Ini pun penting juga! Bila dah dapat order, macam mana nak bungkus? Borang apa nak print? Macam mana kalau tetiba stok habis pula? Apa nak buat? Semuanya akan di terangkan dalam bab mengurus order!

6 Langkah Setel Problem Barang Tak Sampai/ Rosak! Ya! Dari beratus-ratus barang yang kita hantar kepada pelanggan, mungkin akan ada 1-2 yang rosak atau gagal diterima oleh pihak pelanggan! Jadi, disini ada langkah-langkah yang boleh anda lakukan untuk menghadapi pelanggan yang sedang marah agar mereka tenang dan cool down serta tidak meninggalkan bad rating di kedai anda!

4 Teknik Promosi yang boleh anda gunakan di dalam Shopee untuk mempromosikan kedai anda ke tahap maksimun agar lebih ramai yang akan nampak kedai dan produk anda!

Anda masih tiada produk untuk dijual?

Ada 5 pihak yang boleh anda “usha” untuk mendapatkan bekalan produk jualan anda di Shopee!

Anda tiada modal untuk beli & simpan stok produk?

3 kaedah niaga dimana, ianya tidak memerlukan anda untuk menyimpan stok untuk mula berniaga di Shopee!

Apa yang lebih menarik! Ada senarai pembekal dropship yang power dan boleh dipercayai . Pembekal ini ada lebih 100,000 produk yang boleh anda jual! Jadi, tiada lagi alasan untuk anda mula berniaga di Shopee!

Apa yang paling menarik! Di Shopee ni, pelawatnya ramai! Ramai giler! Secara kasar! Bilangan pelawatnya dianggarkan seramai 21 juta orang sebulan!.. Iaitu kira-kira 700,000 orang sehari!

HOT OFFERJom dapatkan Panduan Bisnes shopee

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

3 Comments

  1. kisahsidairy March 6, 2019
  2. Sis Lin March 7, 2019
  3. sunah sakura March 7, 2019

Leave a Reply

CommentLuv badge