Panduan untuk kreatif supaya dapat menghasilkan pendapatan

Rasa nya hari ini macam ada terbaca yang menyatakan meja berselerak itu menandakan seseorang itu lebih kreatif.

Yeah gua mengaku kadang – kadang gua kreatif kekadang gua lang sung follow the rule langsung tak nak ubah cara berkerja ikut flow sahaja .

Sama lah seperti kekadang lu rasa dah lambat pergi kerja jalan dah agak sesak  tetapi ntah kenapa pagi tu lu rasa macam tak de idea nak kasi short cut.

Biasa apa bila lu nampak kereta sudah bersusun mula lah lu celok dekat mana – mana lorong bagi memastikan lu sampai on time , tetapi hari itu lu takde pun nak celok – celok walaupun banyak kereta sudah main potong – potong kiri lu still relax , sampai tempat kerja argh dem dah merah!.

Adakah ini tandanya lu kemas katil atau lu biar katil lu bersepah?

Gua rasa kajian dekat atas itu semacam nonsense ada ke main meja berselerak boleh jadi kreatif makin serabut adalah.

Satu cerita dari gua lu seorang kontraktor atau paling koman seorang site supervisor , meja lu berselerak macam – macam ada.

DO,Invois sampai Tender yang lu orang mahu submit ada berlongok dekat atas meja.

Nak jadikan cerita seorang salemens suplier lu datang nak bincang pasal barang  dengan tengok meja lu yang berserabut  sekali terpandang satu quation kerja yang lu masih conteng – conteng, dan yang paling ngeri lu pun dah tak perasan.

Dalam kepala dia dah jadi kreatif, eh macam barang gua je dia nak pakai. Satu kali kasi up harga yang paling maxium dan kasi satu sebut harga dekat lu punya client  hujung – hujung lu tak dapat kerja dia yang dapat tak ke rugi macam tuh.

Terus terang gua kalau tengok meja boss gua memang lah tersusun sahaja , walaupun bukan dia yang susun sendiri tapi kekemasan itu pun dah jadi satu kebaikan yang kita sendiri tak tahu ada rahsia .

Panduan untuk kreatif supaya dapat menghasilkan pendapatan

Peter parker pun kreatif

manalah tahu kalau meja lu yang biasa berselerak sekali lu kemas ada terjumpa baucer membeli belah ke atau duit ang pow yang bosss lu bagi masa time raya yang lu sendiri pun sudah lupa.

So jadilah orang kreatif untuk menefaat anda.

Nak tahu bagai mana seorang Chef yang kreatif menjana pendapatan dari rumah tanpa dia bersusah payah pergi ke restoran untuk memasak.

Gua rasa lu kena baca cerita dia, Barulah lu tahu betapa kreatifnya kita semua untuk mendapatkan pendapatan pasif secara konsisten setiap bulan.

Jom kita Lihat Chef Kreatif ini.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

11 Comments

  1. Hafiszan Kamarudin
    Twitter:
    October 24, 2013
  2. Irwan Alessa
    Twitter:
    October 24, 2013
  3. sabree hussin October 24, 2013
  4. Mohd Shubhi
    Twitter:
    October 24, 2013
  5. TehR
    Twitter:
    October 24, 2013
  6. akubiomed October 24, 2013
  7. arip October 25, 2013
  8. kakiblog October 25, 2013
  9. blogger lelaki
    Twitter:
    October 25, 2013
  10. titan
    Twitter:
    October 25, 2013
  11. ema October 25, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge