Percutian budget Bayou Lagoon Park Resort

Okeh cuti hujung tahun yang pack. Maksudnya time hujung tahun ni lah banyak projek masuk. Nak cuti lama – lama pun macam tak dapat. Jadi kita rancangalah percutian singkat dengan budget yang paling minima.

Bukan apa, Dengan ekonomi negara yang tak berapa nak menentu kita sendirilah kena rancang perbelanjaan yang akan keluarkan untuk keriangan kita sekeluarga.

Bukan tak boleh nak joli kaw – kaw , tapi kena ingat hujung tahun jugalah waktu yang paling banyak keluar wang.
.
Okeh untuk percutian singkat saya sekeluarga mengambil keputusan untuk berlibur di Bayou Lagoon Park Resort.

Tujuuan perjalan kita .. Gambar dari website bayoo lagoon

Jujur first time juga saya nak menginap disini, dulu pernah pergi juga tapi tak menginap , hanya masuk di Magic Art Museum nya sahaja.

Kali ini percutian singkat saya selama 1 hari 1 malam , hanya tertumpu di water park sahaja.

Jadi kita set lah masa , dari Jay bee nak ke Melaka , dan masa check in. Kalau pukul tiga baru check ini rasanya time pukul 11 kita ngam – ngam kan sampai dekat Kambing 40 Hari dekat dengan Air Hitam.. Dah kenyang terus ke Melaka budget Pukul 2 lebih sikit ngam lah tu.

Oh ya kalau tak tahu nak makan tengah hari dekat mana , boleh gugel jer Asam pedas Pak Man , Makanannya sedap dan yang paling saya suka kawasan kedai makan nya, sama jalan menuju ke bayoo lagoon.

Dah sampai tempat yang dituju , Cari parking , Check in..Masuk bilik, Siap – siap terus kecebur , Berendam sampai petang. Lepas berendam cari  kedai makan dekat – dekat ILP bukit katil. Rasanya dekat – dekat situ sedap.

Bilik studio apartment hihi

Esok pagi lepas sarapan dah boleh terus gerak ke KLIA untuk jemput orang tua balik dari Umrah. Jadinya tak payah lah nak stay lama – lama dekat Melaka yang saya rasa macam dah banyak tempat yang biasa pergi , hihihi.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

15 Comments

  1. maszull December 24, 2018
    • onlajer
      Twitter:
      December 24, 2018
  2. Mar Mansor December 24, 2018
    • onlajer
      Twitter:
      December 24, 2018
  3. Dilah December 24, 2018
    • onlajer
      Twitter:
      December 24, 2018
  4. siti suziana December 24, 2018
  5. siti suziana December 24, 2018
    • onlajer
      Twitter:
      December 24, 2018
  6. sunah sakura December 24, 2018
    • onlajer
      Twitter:
      December 24, 2018
  7. Sis Lin December 28, 2018
  8. Wan Zawawi
    Twitter:
    December 29, 2018
  9. Xplorasi Destinasi January 2, 2019
  10. mia liana January 2, 2019

Leave a Reply

CommentLuv badge