Percutian Ringkas Di “D Inspired Residences”

0
906

Percutian Ringkas Di Johor Bahru

Biasanya kalau ada cuti panjang seperti perayaan Tahun baru cina, Otak kita akan terpikir nak kemana, buat apa dan berapa budget yang kita ada.

Semua benda ini kita fikir bagi melangsungkan hari percutian keluarga.

Munkin ada yang suka  pergi keluar dari daerah sendiri dan ada yang suka mengambil kesempatan ini untuk pergi balik kampong untuk menziarahi Ayah dan bonda tercinta.

Besar pahalanya ziarah dan melihat wajah inu bapa

Tidak kesah semuanya ok janji pandai lah kita adjust masa kita bagi menyenangkan hati banyak pihak.

Jujurnya saya akan balik kampong dan apabila ada budget lebih , boleh lah bawa anak bini melancong jauh sikit.

Tetapi untuk cuti tahun baru cina kali ini , saya hanya balik kampong daH ada janji dengan kontraktor rumah untuk membaiki serba sedikit bahagian rumah saya.

Jadi masa untuk bercuti panjang sudah dibahagi kepada tiga bahagian.

Balik kampong, Maintenace Rumah dan juga nak juga pergi makan angin atau sekuarang nya berendam di kolam renang.

Percutian Ringkas Di Johor Bahru

Jadi untuk kali ini saya hanya menyewa Homestay yang berada di kawasan bukit indah.

Sumber – Agoda

Jom dapatkan! Panduan dapatkan hotel RM1

Kawasan yang agak startegik kerana saya boleh window Shopping, Tengok wayang dan juga makan – makan sedap disekitar kawasan Bukit indah.

Alah nak jalan ke bandaraya johor bahru tak sampai pun 15 minit. Semuanya dekat.

Dan apabila aktiviti tonton wayang di aeon sudah selesai , perut pun sudah kenyang apalagi balik apartment terus lah pergi mandi manda dekat kolam yang agak luas.

Luas lah juga, angaran yang saya lihat kolam bersaiz lebih kurang 40 kaki kali 15 kaki dimonopoli keluarga sendiri mana tak best. Seperti klam ini ana yang punya.

Jadi dengan ada acara mandi – manda anak – anak takdelah komplen cuti mereka takde ke tido hotel dan mandi manda.

Ruang tamu – sumber booking

Semua lengkap dapat membeli belah, tengok movie di TGV dan segala kemudah di apartment ini dapat digun tanpa was – was.

Hanya satu yang saya nak kata hotel ini takde free wifi. Aktiviti malam kita boleh lah main race daun terup dengan denda siapa kalah kena kocok dan kena gelak .

So aktiviti seperti ini dapatlah lagi mengeratkan hubungan  adik beradik tanpa ganguan gadet semata – mata.

Jom dapatkan! Panduan dapatkan hotel RM1

Baca juga :- Pengalaman bercuti di M Suites Hotel Johor Bahru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge