Percutian Ringkas Di “D Inspired Residences”

Biasanya kalau ada cuti panjang seperti perayaan Tahun baru cina, Otak kita akan terpikir nak kemana, buat apa dan berapa budget yang kita ada. Semua benda ini kita fikir bagi melangsungkan hari percutian keluarga.

Munkin ada yang suka  pergi keluar dari daerah sendiri da nada yang suka mengambil kesempatan ini untuk pergi balik kampong untuk menziarahi Ayah dan bonda tercinta.

Tidak kesah semuanya ok janji pandai lah kita adjust masa kita bagi menyenangkan hati banyak pihak. Jujurnya saya akan balik kampong dan apabila ada budget lebih , boleh lah bawa anak bini melancong jauh sikit.

Tetapi untuk cuti tahun baru cina kali ini , saya hanya balik kampong da nada janji dengan kontraktor rumah untuk membaiki serba sedikit bahagian rumah saya. Jadi masa untuk bercuti panjang sudah dibahagi kepada tiga bahagian. Balik kampong, Maintenace Rumah dan juga nak juga pergi makan angina atau sekuarang nya berendam di kolam renang.

Jadi untuk kali ini saya hanya menyewa Homestay yang berada di kawasan bukit indah. Kawasan yang agak startegik kerana saya boleh window Shopping, Tengok wayang dan juga makan – makan sedap disekitar kawasan Bukit indah, Alah nak jalan ke bandaraya johor bahru tak sampai pun 15 minit. Semuanya dekat..

Sebelum sampai sana pun boleh melencong sekejap ngeteh “ABC power di kampung melayu”

Dan apabila aktiviti tonton wayang di aeon sudah selesai , perut pun sudah kenyang apalagi balik apartment terus lah pergi mandi manda dekat kolam yang agak luas. Luas lah juga, angaran yang saya lihat kolam bersaiz lebih kurang 40 kaki kali 15 kaki dimonopoli keluarga sendiri mana tak best. Seperti kolam ini ana yang punya.

Jadi dengan ada acara mandi – manda anak – anak takdelah komplen cuti mereka takde ke tido hotel dan mandi manda. Semua lengkap dapat membeli belah, tengok movie di TGV dan segala kemudah di apartment ini dapat diguna tanpa was – was.

Hanya satu yang saya nak kata hotel ini takde free wifi. Aktiviti malam kita boleh lah main race daun terup dengan denda siapa kalah kena kocok dan kena gelak . So aktiviti seperti ini dapatlah lagi mengeratkan hubungan  adik beradik tanpa ganguan gadet semata – mata.

Okeh siapa nak oder boleh check dari Booking.com

HOT OFFER

IKLAN: Senarai Homestay Murah

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

Leave a Reply

CommentLuv badge