Power Tool Asas Untuk Kontraktor Baru

Menjadi kontraktor kecil – kecilan adalah salah satu Part time job untuk orang yang berkemahiran.
Dengan tumpuan utamanya dikawasan perumahan baru, Kontraktor kecil – kecilan boleh meletakan banner atau flyer bagi menghebahkan perkhidmatan yang mereka jalankan.

Apabila anda mahu menjadi kontraktor. Sudah semestinya selain daripada alatan tangan biasa, anda memang perlukan berberapa alatan yang berkuasa (power tool) bagi memudahkan kerja yang akan dilakukan.

Sebagai contoh yang paling asas, seperti mesin gerudi elektrik dan Mesin pencanai (Grinder).

Alatan asas ini juga akan bertambah, bergantung kepada kerja yang anda tawarkan. Sebagai contoh jika anda menawarkan perkhidmatan baik pulih grill pintu atau pagar sudah semestinya anda perlu mesin kimpalan, manakala mesin pemotong besi (highspeed cutter), bergantung kepada keyakinan anda mendapat pelangan. Jika kurang yakin grinder masih lagi boleh digunakan bersama gergaji besi.

Nasihat saya cari kedai hardware yang anda boleh “kawtim” untuk memotong siap sedia dengan ukuran yang dikehendaki, jika tidak punyai mesin high speed cutter.

KONTRAKTOR BARU PERLU MEMINIMAKAN KOS PEMBELIAN POWER TOOL

Dari saya anda memang patut keluar masuk seberapa banyak hardware untuk melakukan survey.

Anda bebas untuk memilih daripada jenama yang terkenal hingga ke buatan china. Namun bergitu untuk buatan china yang terlampau murah. saya kurang syorkan jika matlamat anda dari kontarktor part time menjadi kontraktor full time.

Salah satunya buatan china munkin tidak punyai jaminan, malah kemunkinan besar apabila anda hantar untuk baik pulih, alat ganti untuk power tool tidak ada dalam pasaran. Lain lah jika power tool tersebut terdiri seperti mesin gerudi berdiri ,yang mengunakan motor elektrik yang berasingan. Hantar mana – mana kedai baik pulih mesin elektrik mereka akan sedaya upaya menyelesaikan masalahnya.

Jadi untuk membeli power tool anda memang patut survey mana – mana kedai hardware. jika mahu yang terbaik anda boleh pergi kehardware yang menjadi wakil jualan seperti BOSCH,MAKITA,HILTI dan lain – lain jenama yang dipaparkan pada signboard permis hardware disekitar kawasan anda.

Power Tool Asas Untuk Kontraktor Baru

Dari saya jika anda mahu survey harga diatas talian seperti gerudi elektrik anda boleh melakukanya pada halaman Harga terbaik Power Tools DiLazada. Munkin disana anda boleh mendapat lebih diskaun dari diluar.

Harga Terbaik Power Tool

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

7 Comments

 1. blogger lelaki
  Twitter:
  December 17, 2014
 2. ummi December 19, 2014
 3. deeno December 20, 2014
 4. sabree hussin December 22, 2014
  • onlajer
   Twitter:
   December 23, 2014
 5. TehR
  Twitter:
  December 22, 2014
 6. James October 21, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge