Proton Suprima S Dilancarkan.

Hari sabtu semalam ini ada pelancaran kereta Proton Suprima S di Pasir Gudang kiranya sekitar tempat aku la. Geng – geng seofis ada lah mengajak aku pergi walau pun aku langsung tak berminat dan Mood Hari Raya aku masih dipuncaknya aku cakap korang pergi lah, Aku kirim plastik je buat korang tapau sate yang terlebih haha. Dalam hati gila kau ingat gadget ke apa tiap bulan model baru keluar nak follow kalau ada pelancaran gadget sekalipun gua sekadar tengok dan lihat sahaja.

Proton aku memang sokonglah lagi – lagi dekat hari raya cina tuhari aku ada tersign aggrement selama 7tahun pergh lama benar, kalau nak ikutkan pakai kereta lama je lagi best tak fikir ansuran bulanan tinggal maintence je, Dengan duit instalment boleh ngelencer(melancong) sana-sini kan best. Walaupun bawa kereta baru memang tersangat lah best sampai kekadang kenapa tangki minyak ini sampai seratus lebih tak stop biasanya kalau isi RM80 dah kira auto stop rupanya Ron97 aku balun , patut pun lapang je dekat pump ini hampeh betul. Tapi takpelah kalau terisi diesel lagi naya.

Yeah Proton Suprima S sudah ada dipasaran sesiapa yang rasa nak pakai kereta ala – ala preve sebelah depan dia boleh lah cepat – cepat jumpa ejen pemasaranya dengan ayat “kalau gua ambil dengan lu berapa persen yang lu boleh bagi gua dan apa yang akan gua dapat?”. (hehe kalau ejen baca ayat gua pasti gua kena marah  tapi cakap jujur, inilah ayat gua dekat brother gua yang jadi ejen kereta).

Proton Suprima S dengan mengunakan enjin CamPro 1.6 Turbo pergh gua rasa sayur jelah dia nak motong kereta lama gua yang hanya 1000cc. Itu belum lagi Rim16″ dia memang class tapi apa yang diberitahu rakan gua yang memang pergi dekat pameran itu dia letak Rim17″ tayar nipis je wah mangkin tergodalah orang – orang yang memang nak menjadi yang pertama untuk memilikinya.

Proton Suprima S

Ok selagi aku tak test drive sampai KL aku tak nak cerita lebih tentang kereta ini kalau korang belum sempat tengok depan mata korang boleh usha – usha dekat laman utama Proton Suprima S.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

27 Comments

  1. Mohd Azuan
    Twitter:
    August 19, 2013
  2. Bahrain August 19, 2013
  3. snake August 19, 2013
  4. ajumohit August 19, 2013
  5. Hafizul
    Twitter:
    August 19, 2013
  6. Hazmin Hamudin August 19, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      August 19, 2013
  7. Irwan Alessa
    Twitter:
    August 19, 2013
  8. wazy
    Twitter:
    August 19, 2013
  9. AUC
    Twitter:
    August 19, 2013
  10. Khairul Zamri
    Twitter:
    August 19, 2013
  11. boni ultra kacak August 20, 2013
  12. hafizmd
    Twitter:
    August 20, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      August 20, 2013
  13. Hairul Hissam August 20, 2013
  14. encikarman
    Twitter:
    August 20, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge