Ramadhan dan The Gun

Assalamualaikum, dan salam Ramadhan untuk sahabat – sahabat sekelian. Alhamdulilah,Allah Akhbar,Excelent  kita telah memasuki fasa kedua Ramadhan. seperti yang rakan – rakan tahu
Ramadhan terdiri daripada tiga fasa.
Fasa Pertama – Rahmat Allah.
Fasa Kedua   – Keampunan Allah.
Fasa Ketiga   – Bebas daripada Api Neraka Allah.
Dan aku refer pada mak aku, mak cakap janganlah kita beribadah pada masa – masa tertentu sahaja. mesti konsisten dalam beramal. Tuhan lebih suka ibadah yang sedikit tetapi berterusan daripada ibadah yang banyak tetapi tidak selalu. (kongsi sedikit ilmu walaupun aku diam membisu ).
Sekarang aku nak tanya dengan korang, Apa khabar saf-saf di Mesjid ante semua masih semeriah malam pertama atau sudah slow sikit. Ane faham pasti mata -mata ante rasa bergam dek terminum air buah – buahan atau perkena air kelapa muda yang sejuk manis dan sedap betol. ada fakta yang mengatakan memakan buah-buahan selepas makan akan menjadikan kita mengantuk. aku dah lupa mana aku dapat fakta tu tapi rasanya betul sebab Nabi akan makan buah kurma dahulu semasa berbuka. Jadi dari segi logik kepala ku air buah pun kira ketegori buah juga le. ( err aku dah cuba elakan air buah2 an berkesan pada diriku).

Dan sekali lagi aku ciplak slot tv mnc selepas kuliah ada nasyhid:

Onlajer : The Gun (degan) perkataan jawa ngenceret yang bermaksud  Air kelapa Muda dan isinya. hehe
KIPAS & PENGHAWA DINGIN TERLAJAK LARIS
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
Peluang Untuk Bekerja Part Time Dari Rumah! Terima bayaran upah lumayan dan bekerja dengan syarikat dari seluruh pelusuk dunia sebagai pekerja part time dari rumah. Info Lanjut -KLIK SINI

16 Comments

  1. Fyzal July 30, 2012
    • onlajer July 30, 2012
    • Yas y July 30, 2012
    • onlajer July 30, 2012
    • JebengOtai™ July 30, 2012
  2. Encik Anif July 30, 2012
    • onlajer July 30, 2012
  3. Kesuma Angsana July 30, 2012
  4. Nur Misnan July 30, 2012
    • onlajer July 30, 2012
  5. Denaihati July 30, 2012
  6. titan July 30, 2012
  7. Blog Asyraf July 30, 2012
  8. JebengOtai™ July 30, 2012
  9. Hafizul August 1, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!