Ramadhan Datang

Assalamualikum warahmatullahi wabarakathu wamaufiratul waridwan. Alhamdulilah syukur dengan ketibaan Ramadhan Al mubarak. semoga kita semua dapat meningkat kan amal dan berusaha untuk mendapatkan trofi Lailatul Qadar. Marilah kita semua mempromosi kan bulan yang mulia ini untuk sama – sama kita menghayati.

Sempena Ramadhan Al Mubarak ini aku tempelkan pekara – perkara yang membatalkan puasa. Semua ini aku salin dari kitab untuk meningatkan anda semua walaupun sudah berulang kali anda membacanya dan berulang kali para ustaz mengingatinya aku tetap ingin mengeluarkan catatan ini. selaras dengan pesanan guru – guru ku yang menyatakan benda yang baik perlu dingat – ingati walaupun beribu kali jangan lah kesah pada siapa yang tidak sudi.

Perkara – perkara Membatalkan Puasa

– Memasukan dengan sengaja sesuatu kedalam rongga (lubang) angota badan yang terbuka seperti, mulut,telinga, hidung , qubul,dubur dan sebagainya.
-Muntah dengan sengaja
-Mengeluarkan mani dengan sengaja
-Keluar darah haid dan nifas
-Jimak pada siang hari
-Gila walaupun sebentar
-Mabuk, Pitam atau pengsan sepanjang hari berpuasa
-Murtad (keluar dari Agama Islam)
-Wiladah (Bersalin)

Dan aku ikut style TV Indonisia selepas kuliah ada sesi dengar lagu nasyid, kalau korang tak caya tanya mas dandan atau TV MNC. So untuk korang aku cari lagu ni dekat you tube untuk juadah berbuka telinga anda semua.

Onlajer: Ada Ustaz tu suruh promosikan bulan Ramadhan seawal bulan Rejab dan Syabaan , minta kerjasama pihak – pihak mesjid buat banner – banner meningati kedatangan Ramadhan. Dan pesan dia banner itu jangan letak tahun supaya boleh digunakan pada tahun – tahun yang mendatang. ” err Ustaz aku sokong 100%”.

KIPAS & PENGHAWA DINGIN TERLAJAK LARIS
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
Peluang Untuk Bekerja Part Time Dari Rumah! Terima bayaran upah lumayan dan bekerja dengan syarikat dari seluruh pelusuk dunia sebagai pekerja part time dari rumah. Info Lanjut -KLIK SINI

55 Comments

  1. onlajer July 16, 2012
    • onlajer July 19, 2012
  2. Rai July 16, 2012
  3. Hafizul July 16, 2012
  4. Kesuma Angsana July 16, 2012
  5. Nur Misnan July 16, 2012
  6. balimbang.com July 16, 2012
  7. cendol July 16, 2012
  8. Nurul Husna Mohd Hassan July 16, 2012
  9. Encik Anif July 16, 2012
  10. chii July 16, 2012
  11. Denaihati July 16, 2012
  12. JebengOtai™ July 16, 2012
  13. eiela July 16, 2012
    • onlajer July 17, 2012
  14. pipoq July 17, 2012
  15. Boni Kacak July 17, 2012
  16. irsah July 17, 2012
    • onlajer July 17, 2012
  17. Nazri July 17, 2012
  18. daddydee jedi July 18, 2012
  19. Azydy July 18, 2012
    • onlajer July 19, 2012
  20. sweetkurma July 18, 2012
  21. DuluLainSekarangLain July 18, 2012
  22. Adylia Qarissa July 18, 2012
  23. suri July 18, 2012
  24. suri July 18, 2012
  25. akhiyy July 18, 2012
  26. Blog Asyraf July 18, 2012
  27. Mummy Akmar July 19, 2012
  28. Mak Lagenda July 20, 2012
  29. akubiomed July 20, 2012
  30. Kulanzsalleh July 21, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!