Resepi Daging Burger Terbaik

Waktu hujan, sejuk – sejuk pula tu , Time ini lah mula lah tekak teringin nak makan macam – macam. Dari Meggi goreng sampai ke lempeng. Semua nak ditelan.

Tapi salah satu pilihan saya ialah Burger Bakar Homemade.

Nasiblah itu hari saya blogwalking terjumpa resepi patty burger dari ciktom.com

Saya bijak, saya buat juga mengikut panduan yang diberikan.

Oleh kerana saya didapur, saya agak – agaklah bahan – bahan yang diperlukan.

Antaranya –

Daging Kisar (Standard Rakyat Satu Malaysia Ramly)
Bawang Besar (cincang)
Lada sulah/Lada Hitam (agak – agak)
Garam (agak – agak)
Telur
Serbuk Perisa
Breadcrum (pasal takde saya guna biskut lemak yang saya hancurkan)

Gawolll… semua sekali .

Resepi Simple Daging Burger

Bahagi sama rata untuk dibulat dan dileparkan.

Resepi Daging Burger Terbaik
.

Lepastu goreng,  Sangat sesuai dimakan bersama Roti keping dan Nasi goreng kampung kurang pedas.

Haha tapi kalau nak ohsem beli lah bun burger yang sebenar, barulah anak – anak kita bersemangat untuk menikmatinya.

Resepi ini saya ambil dan olah dari blog rakan – rakan dan blog masakan, Nak mudah , sedap dan boleh jual anda digalakan untuk melayari  halaman.

BisnesBurger.com.

Dekat halaman BisnesBurger.com. bukan sahaja diajar untuk menghasilkan daging burger semata – mata. Tetapi disana semua aspek penyediaanya dari kos bahan, tempat untuk membeli bahan mentah dan panduan untuk memulakan poerniagaan burger semua ada diajarkanya.

Anda hanya perlu ikut step by step langkah – langkah untuk memulakanya.

Dengan panduan bisnes burger ini juga , Minda anda pasti akan terbuka untuk bagaimana anda akan bermula untuk mula berniaga, walaupun ianya dari dapur rumah anda.

Yang pasti dengan kesabaran dan ilmu yang diperolehi, saya yakin anda pasti akan berjaya untuk menambah lagi pendapatan untuk keluarga anda.

Tidak mustahilkan? Saya lihat ramai usahawan muda ,mula membuiat perniagaan makanan dari rumah.

Dan sekarang anda cuba hasilkan sebiji burger yang agak besar menarik dan menampakan kelazatan, anda ambil gambar post pada instagram ,facebook atau apa jua media social. Insha Allah usaha anda akan berjaya.

Antara lain yang dititk beratkan dalam bisnes burger adalah seperti :-

  • Pembongkaran 5 Teknik Pemasaran yang ampuh lagi terbukti berkesan khusus untuk bisnes burger bagi mendapatkan limpahan pelanggan hingga ‘tak menang tangan’ anda dibuatnya!
  • 18 ciri-ciri sebuah stall burger yang bagus perlu anda ketahui untuk menarik perhatian prospek dan pelanggan anda dengan mudah tanpa susah-susah anda ajak mereka beli burger anda.
  • Pelangan dengan rela-hati akan hadir ke stall burger anda bagaikan ‘kena pukau’ walaupun anda tidak menggunakan sebarang Ilmu Hitam dalam bisnes
  • Pendedahan mengenai 14 teknik dan kriteria yang perlu anda ambil perhatian dalam memilih lokasi stall burger anda bagi mendapatkan jualan 200 biji burger sehari. Silap pilih lokasi, nahas anda! Anda menempah kegagalan dalam bisnes burger kalau tak tahu 14 teknik ini
  • 4 langkah yang perlu anda ambil sebagai persiapan sebelum membeli alatan stall burger anda
  • Jadual lengkap apakah peralatan yang perlu ada dalam bisnes burger anda
  • 7 ciri-ciri aspek kebersihan stall yang perlu anda titik-beratkan bagi menjamin kualiti
  • kebersihan dan kesihatan pekerja serta para pelanggan anda
  • 8 tips untuk membersihkan peralatan bisnes burger anda dengan mudah dan cepat
  • 4 jenis lokasi yang WAJIB anda elakkan untuk anda berniaga burger

BisnesBurger.com.

 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

13 Comments

  1. Ummar Farouk January 21, 2016
  2. Raihanah Ahmad January 21, 2016
  3. raihanahahmad January 21, 2016
  4. seri nian January 24, 2016
  5. Ummar Farouk January 25, 2016
  6. Noriza Rahman
    Twitter:
    January 26, 2016
  7. rujukan
    Twitter:
    January 27, 2016
  8. Ikhwan
    Twitter:
    January 29, 2016
  9. titan
    Twitter:
    February 3, 2016
  10. semak saman February 4, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge