Contoh resignation letter

Sabtu yang lepas sebelum gua layan filem Star Trek layanlah dahulu Chiken Mcdulax memang sedap lah pasal masih panas – panas lagi bubuh sos dan gua dengan sengaja tabur black paper sudahnya gua kena sakit perut, rasa nya perut gua jadi panas disebabkan ayam itu memang dah pedas lagi gua tambah lada campur lagi soft drink kebabom jadinya. Menahan sakit gua dua hari sehingga gua ambil keputusan pergi klinik dan seterusnya mendapat sijil.

Dekat rumah lepas kena ubat terus layan tidur, tapi ada satu pangilan dari suplyer yang gua tak sengaja angkat, dia cakap mahu payung gua dengan kroni sekerja makan – makan, gua tanya apa hal? dia cakap wa sudah takde sama ini company nanti U all suport I ya. ceh chiness tak nak lepas prospek bisnes tapi gua suka kiranya dia nak berjaya awal – awal dia beri tahu bahawasanya mereka akan set up satu company yang serupa macam apa yang meraka usahakan. orang kita ada tak macam ini ?

Dan hari ini gua ada sedikit kejutan kroni gua yang dah bersama lebih 15 tahun nak berhenti, mak oi macam dah jadi trend lepas ngundi cari angin baru itu hari dah 2 orang , tapi tak kisah la mereka tak lah orang lama cuma 5 tahun ada la sekarang otai nak blah i say what hapend to this company.

So atas permintaan beliau gua tolong lah buat surat untuk perletakan jawatan gua tiru lah dekat google dan dekat bawah ini hasilnya:-

May 21,2013

To Managing Director
Address 1
Address 2
Address 3

Dear Mr. Manager
I would like to formally notify you that I am resigining from my position as tukang kipas with nak kaya Sdn Bhd.

My last day of employment will be Jun 21st as one month notice from submitting of this letter.

I appreciate the opportnitie I have been given at this company and your professional guidance and support.

I wish you and the company success in future.

Thank you.
Yours sincerely

(Ali bin Abu)

Ok tak?!  ke ada yang perlu nak adjust gua bukan reti sangat nak tulis bahasa London nih.

Lepas ini gua boleh la promote Jobdirumah untuk rakan gua yang nak blah ni.

Nota Jari: sebenarnya kalau takde apa – apa planing memang lah aku tak galakam sesiapa untuk berhenti kerja, lebih – lebih lagi dengan keadaan ekonomi seperti sekarang ini… Lain lah kalau anda sudah ada backup berhenti ada kerja lain yang lagi  best atau  meniaga dah untung ribuan ringgit…

Tetapi apa pun saya ucapkan selamat berjaya untuk anda semua.. Kalu nak try – try cari kerja lain boleh lah cuba survey dekat lubuk sebenar kerja swasta

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

14 Comments

  1. TehR
    Twitter:
    May 23, 2013
    • suri May 23, 2013
  2. munir ardi
    Twitter:
    May 23, 2013
  3. titan
    Twitter:
    May 23, 2013
  4. Myra Jay May 23, 2013
  5. hafizmd
    Twitter:
    May 23, 2013
  6. boni ultra kacak May 23, 2013
  7. Ikhmal Malique May 23, 2013
  8. cik tom May 24, 2013
  9. munir ardi
    Twitter:
    May 25, 2013
  10. anif
    Twitter:
    May 26, 2013
  11. Hafizul
    Twitter:
    May 26, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge