Rokok itu Haram Ke Halal

Alhamdulilah sudah masuk hari yang ke10 umat Islam seluruh dunia mengerjakan Ibadah puasa. Bagaimana saranan dan petua saya untuk – untuk anda yang ingin berhenti merokok, Berjaya? Jika ia Alhamdulilah tak kan nak tunggu sampai kerajaan keluarkan fatwa merokok itu Haram walaupun saya ada terbaca dimana Majlis Fatwa Kebangsaan telah declare Haram, Walaupun JAKIM kata…merokok ni makruh. Alasan JAKIM, merokok sepatutnya makruh selagi tindakan itu tidak memberi kesan negatif dan buruk kepada penghisapnya.

Berhenti Merokok

Hehe Memang benar dia tak akan bagi kesan negatif dan Buruk sekelip mata dia akan mengambil masa yang kukira cukup seminggu je korang mula menghisap terus sampai ilahi lah korang akan tercangkuk dengan kecanduan, Susah beb nak Stop kecuali korang ini punyai jiwa yang kental. Kalau nak berhenti terus berhenti full stop. Takde tanguh – tanguh , takde ketakutan esok raya kalau gua nak lepak – lepak main meriam tanah dengan member – member sekapal,kalau gua tak isap rokok gua nak buat apa tak kan sedut bau asap sahaja.

Yeah ketakutan macam ini pasti akan berlaku kalau lu orang memang takde keyakinan diri
untuk menguasai perbualan jadi langkah sebaik nya korang dapatkan lah Kitab Teknik Seo Merah Jambu Karangan Cikgu sekolah habis baca sahaja korang akan dapat bermacam – macam idea untuk membuat topik untuk perbualan macam mana korang dapatkan duit melalui Blog daripada mereka bercerita nak dapatkan duit dari jual produk MLM mereka.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

17 Comments

  1. Khairil Mazri
    Twitter:
    July 19, 2013
  2. titan
    Twitter:
    July 19, 2013
  3. Joe July 19, 2013
  4. Irwan Alessa
    Twitter:
    July 19, 2013
  5. kakiblog July 19, 2013
  6. TehR
    Twitter:
    July 20, 2013
  7. boni ultra kacak July 20, 2013
  8. Hafizul
    Twitter:
    July 22, 2013
  9. Cikgu Hairul
    Twitter:
    July 22, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      July 22, 2013
  10. SentiasaPanas July 22, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge