Rujukan doa Awal Tahun dan Akhir tahun

Assalamualaikum, Alhamdulilah sudah dua hari di kota Madinah al munawaroh sangat seronok rasanya dapat tiba di bumi Nabi SAW.

Dengan keadaan hotel yang cukup dekat dengan Masjid Nabawi seumpama Azan  sudah dilaungkan pun masih sempat lagi kita hendak turun berjemaah tanpa ketingalan takbir pertama.

( cuma agak penat sedikitla kalau nak turun dengan jangka masa bergitu hehe).

Dan disini musim sejuk rasanya baru bermula dengan tanda matahari terik tapi dengan angin sejuk mula menerjah kulit dengan jangka masa malam lebih lama daripada siang.

 Rujukan doa Awal Tahun dan Akhir tahun
Gambar dekat atas aku celok dari google kalau nak dari camera aku kena tunggu pasal aku tak bawa cabel usb.
Hotel ini adalah salah satu hotel yang paling dekat dengan mesjid,dan seterusnya yang paling hampir dengan makam Rasullah SAW.
Dan berhadapan hotel ini ada hotel yang menempatkan restoran Indonisia yang harga aku tak nak komen sangat,
tapi yang penting sodapp.
Dan dikesempatan ini aku mengucapkan salam maal hijrah yang akan tiba pada hari khamis ini, Insyallah dan oleh kerna itu juga terpaksalah aku google kan doa awal tahun dan hujung tahun bagi kegunaan kita semua.
دعاء أخير تاهون (دباح سبلوم مغرب هاري ترأخير تاهون )
بسم الله الرحمن الرحيم
وصلي الله علي سيدنا ومولانا محمد وعلي اله وصحبه وسلم. اللهم ما عملت في هذه السنة مما نهيتني عنه، فلم أتب منه ولم ترضه ولم تنسه، وحلمت علي بعد قدرتك علي عقوبتي، ودعوتني إلي التوبة منه بعد جرأتي علي معصيتك ، فإني أستغفرك فاغفر لي. وما عملت فيها مما ترضاه ووعدتني عليه الثواب، فأسألك اللهم يا كريم يا ذا الجلال والإكرام أن تتقبله مني ولا تقطع رجائي منك يا كريم وصلي الله علي سيدنا محمد وعلي اله وصحبه وسلم

DOA AKHIR TAHUN

Selawat dan Salam ke atas Penghulu dan junjungan kami Muhammad serta para keluarga dan sahabat baginda. Ya Allah, segala laranganmu yang telah aku kerjakan di tahun ini dan aku tidak bertaubat darinya sedangkan engkau tidak menyukainya dan tidak melupainya. Dan Engkau Ya Allah tetap berlembut kepadaku dari mem4balas kesalahanku dan telah engkau menyeruku agar meminta ampun terhadap penderhakaanku, maka aku memohon ampun dariMu. Ampunkan aku Ya Allah. Ya Allah segala amal perbuatanku di tahun ini yang kamu sukainya dan kamu janjikan ianya dengan pahala maka aku pinta Ya Allah agar menerimanya dan jangan kamu putuskan harapan aku padamu Ya Tuhan yang maha pemurah.

دعاء أول تاهون (دباح سلفس مغرب هاري فرتام تاهون بارو )
بسم الله الرحمن الرحيم
وصلي الله علي سيدنا ومولانا محمد وعلي اله وصحبه وسلم. اللهم أنت الأبدي القديم الأول وعلي فضلك العظيم وجودك المعول ، وهذا عام جديد قد أقبل، أسألك العصمة فيه من الشيطان وأوليائه وجنوده . والعون علي هذه النفس الأمارة بالسوء . والاشتغال بما يقربني إليك زلفي يا ذا الجلال والإكرام، يا أرحم الراحمين وصلي الله علي سيدنا ومولانا محمد وعلي اله وأصحابه وسلم.

DOA AWAL TAHUN

Selawat dan salam buat penghulu dan junjungan kami Muhammad, keluarga dan sahabat baginda. Ya Allah tuhan yang kekal abadi, maha Qadim dan pertama, dengan kelebihanmu yang agung dan pemurahmu tempat meminta bantuan. Inilah tahun baru yang sudah menjelma. Aku pinta darimu di tahun ini pemeliharaan dari syaitan dan kuncunya, bantuan menghadapi nafsu pendorong ke arah kejahatan, dan bantulah aku untuk menyibukkan diri ini dalam usaha mendekatkan diri kepadamu Ya tuhan empunya kemuliaan, yang maha mengasihi

 

Untuk versi yang lebih terang sila kepautan
http://jaim.melaka.gov.my/bm/doazikir/doahijrah.htm
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

41 Comments

  1. boni kacak November 13, 2012
    • onn Lajer November 13, 2012
  2. Encik Anif November 13, 2012
  3. CIK TOM November 13, 2012
    • onn Lajer November 13, 2012
    • CIK TOM November 16, 2012
    • onn Lajer November 16, 2012
  4. pipoq November 13, 2012
    • onn Lajer November 14, 2012
    • pipoq November 14, 2012
  5. Juan November 13, 2012
  6. Nur Misnan November 13, 2012
  7. Yas y November 14, 2012
  8. Kesuma Angsana November 14, 2012
  9. Hazmin Hamudin November 14, 2012
    • onn Lajer November 14, 2012
  10. JebengOtai™ November 14, 2012
  11. ohcikgu November 15, 2012
  12. Mummy Akmar November 15, 2012
    • onn Lajer November 16, 2012
  13. akubiomed November 15, 2012
    • onn Lajer November 16, 2012
  14. donnyien November 16, 2012
  15. Syaifuddin Alias November 16, 2012
  16. Hairul Hafiz November 17, 2012
    • onn Lajer November 18, 2012
  17. Hairul Hafiz November 17, 2012
  18. hafidz November 17, 2012
  19. Denaihati November 19, 2012
  20. wanayu December 11, 2012
  21. Amirez December 14, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk Tips,panduan produk Elektrik dan informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!