Santapan


Tinggal berberapa hari lagi Tahun Baru Cina akan menyusul tiba, jadinya ramai jugalah staf – staf yang berkerjadengan majikan cina telah pekena yee sang bagi santapan pembuka selera.

Cedok Dari Google

 Onlajer disini hanya ingin berkongsi kesah seorang tauke yang buat – buat datang bulan apa bila awal tahun baru menjelang tiba.

Ada seorang rakan telah datang bercerita bila datangnya waktu ang poww yang kaw – kaw pastilah tauke ini mula membuat ragam dengan mengatakan company ini telah banyak mengeluarkan belanja dari telepon, api hingga ke petrol dan gaji pekerja yang semangkin tahun semangkin meningkat , walau bagaimanapun company perlu juga megeluarkan insentif ini bagi memberi galakan kepada setiap pekerja supaya dapat meningkatkan produktiviti , senang cakap jika target kerja itu seminggu silalah selesaikan dua hari sahaja. mak oii target ni boss kau ni macam nak beli kereta kebal je.

Nak tambah garam lagi ada ke patut dia cakap kita orang dekat sini setahun kerja lapan bulan dapat gaji empat belas bulan”. aisey der macam mana boss kau kira macam tu ” Bro lu tak tahu boss wa kira macam ni setahun 56 minggu ini maksud ada 56 hari ahad campur anual leave 18 hari campur lagi dengan public tujuh belas hari, belum tolak kau rehat dengan mc atau unpaid. ” wah dahsyat la boss lu bro boleh kira detail macam itu kalah Najib + Anwar .

Gini lah bro, apasal lu mau kecut – kecut muka Rezeki, kesihatan atau kesenangan itu semua milik Allah SWT sekelip mata boleh bagi kita banyak dan sekelip mata boleh kena tarik semuanya.
Apa kata kalau bro nak tambah pendapatan bro ikut sahaja program ini.
Mana lah tahu kalau ikut benda ini lain kali bro tak payah ikut tauke itu lagi.

Nota untuk pembaca : 
Onlajer tetap sokong contest –
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

8 Comments

  1. tehr February 7, 2013
    • onn Lajer February 7, 2013
  2. Khairul Asrol February 7, 2013
  3. munir ardi February 7, 2013
    • onn Lajer February 7, 2013
  4. Cikgu Hairul February 15, 2013
    • onn Lajer February 16, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge