Saya Sarankan Anda Jangan sesekali Beli Yang Cetak Rompak

18Tahun yang dahulu Rakan Rumah sewa pernah mensyorkan supaya kami (bertiga) Tong – tong beli satu VCD player dengan alasan semasa kami pulang bercuti dihari raya kebanyakan rumah yang kami ziarahi pasti ada pemain VCD. Pergh best betol pakai CD je tak payah lah keluar duit beli tiket Wayang Rm10 dapat weh 2 cerita kami 3 orang ada 6 cerita wei untung laaa.

Pemain VCD kami yang pertama berharga RM500++ Jenama tak pernah aku baca , besar macam pemain Video zaman dahulu kala. ok lah yang penting ada Boss aku punya pasti lebih daripada harga itu. Dan sekarang RM60 pun aku boleh beli dekat Tesco. Siap ada port USB lagi. (itu yang paling penting heh)

Selang berberapa tahun lepas itu kami ada membeli lagi dengan jenama kalau tidak silap saya Panasonic tapi kali ini dengan VErsi DVD . Tapi oleh kerana bukan rezeki kami ia hanya bertahan seminggu disebabkan malam tadi rumah kami tidak berkunci melopong lah kami walaupun tadi baru sahaja dapat sekeping cd free, rugi,rugi.

Yeah pengajaran buat kami benda yang murah dan free tak selamnya akan berpanjangan, lebih – lebih lagi kami juga penyumbang kepada ekonomi samseng,gangster mahu pun Pekerja pelayan – pelayan Nafsu yang telah dibawa ke negara ini dengan hasil daripada penjualan CD ,CD cetak Rompak dan juga CD perisian yang telah disalin kembali untuk dijual kepada kita.

Senjjata hasil penjualan CD cetak rompakSalah satu yang Mereka akan Perolehi Jika KitaMembeli CD Cetak Rompak

Nampaknya salah satu cara kita untuk menyokong usaha kerajaan adalah untuk terus memboikot benda – benda yang cetak rompak . Jika tiada permintaan masakan diaorang akn membuat jualan.

Dan salah satu cara untuk anda tidak menyokong kumpulan – kumpulan penjual yang akan ,menguntungkan sindeket – sindeket jenayah ini adalah memastikan anda mendapatkan secara percuma dari pada membeli daripada Mereka.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

14 Comments

  1. Bahrain October 21, 2013
  2. cikgu naman
    Twitter:
    October 21, 2013
  3. titan
    Twitter:
    October 21, 2013
  4. papa mifz October 21, 2013
  5. profhariz
    Twitter:
    October 22, 2013
  6. wazy
    Twitter:
    October 22, 2013
  7. TehR
    Twitter:
    October 22, 2013
  8. blogger lelaki
    Twitter:
    October 22, 2013
  9. Zuan October 22, 2013
  10. adikensem October 23, 2013
  11. Irwan Alessa
    Twitter:
    October 24, 2013
  12. sabree hussin October 24, 2013
  13. Hazmin Hamudin October 29, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge