Sila Ikhlas Berniaga

Berberapa hari yang lepas aku adalah mendapat pangilan daripada anak buah  aku yang mengatakan beliau sekarang berada di Hospital Tun Aminah baru sahaja ter excident sendiri dihadapan rumah oleh kerana Hospital Pontian seperti tidak berani untuk melakukan rawatan susulan terpaksalah anak buah saya dihantar ke hospital.

Seperti biasa untuk orang yang akan dibedah akan diarah supaya berpuasa oleh itu buah tangan dari aku sekadar makanan berasaskan gandum dan sekotak air manis besar untuk dijadikan alas perut untuk anak saudara makan selepas pembedahan.

Oleh kerana anak saudara aku ditemani oleh adiknya jadi aku mengambil keputusan untuk mengajak anak buah aku yang sorang ini makan diluar.Sebetulnya memang aku hendak menjamu selera di singah selalu memandangkan sudah lama aku tak ronda – ronda diangsana dan ada barang yang aku hendak cari aku usulkan lah terus sahaja makan di angsana. Boleh la pilih nak fast food atau goreng -goreng semua ada.

Disebabkan anak buah aku lebih suka memilih ala – ala thai aku dan isteri telahmengambil keputusan untuk makan sahaja di food court. Yeah dekat sini semuanya layan diri sendiri nak makan oder dah siap masak pergi ambil dan bayar yeah mudah tak payah lah nak muncung – muncung memangil tukang kira untuk bayar.

Cuma untuk minuman orang itu sendiri akan pergi meminta oder dari kita dan menghantarnya, aku tak pasti sama ada memang macam itu atau malam itu orang itu tengah  rajin ke apa aku tak peduli sampai air je lebih kurang milo ais,kopi o pana dan ness.ais jumlahnya RM5 tak mahal murah je kalau tak campur makanan.

2013-09-14 16.22.06 (1)

– Gulai Kawah Nangka –

Sebenarnya untuk harga aku memang tak berapa nak kesah jika bab makanan, dan memang sudah menjadi lumrah ada harga biasanya adalah rasa dan rupa. Cara aku memang senang nak makan sedap atau yang agak mewah pergi duduklah dekat restoran yang biasa rakan  – rakan cadangankan. Nak murah pergi je dekat warung kaki lima of corse lah mesti yang tak selekeh dan kalau nak makanan yang cepat dan sedap conformlah pergi restoran makanan segera.-

Duduk Malaysia semua ada. Tapi apabila kau makan lepas tu macam sikit jer, macam takde rasa jer harga macam sama jer dekat restoran tomyam apa kes bhai . Aku tak tahu lah kau ini pekerja atau tauke, Tapi kalau pekerja aku rasa majikan perlu hantar spy untuk merasa makanan yang telah dimasak mereka . Tapi jika memanglah majikan tersebut yang mengarah supaya anak  buah memasak dengan sedemikian rupa dengan kuantiti yang agak ciput aku rasa pihak pengurusan Angsana membuat satu pemeriksaan supaya tahap makanan yang ada dimedan selera tersebut boleh diangap memuaskan untuk dijadikan santapan para pengujung yang ingin menjamu selera.

click-here10000 Jawatan Kosong berkerja dari rumah untuk diisi
click-hereFilem terhangat Masa Kini
click-hereInsurans untuk Keluarga Anda
click-hereUmur yang sesuai untuk anak kita Memandu
click-hereRM10000 Untuk Dimenangi 

Onlajer: –  Agak – agak lah bhai kalau nak untung sekalipun kualiti makanan itu mestilah kena jaga.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

13 Comments

  1. Bahrain November 25, 2013
  2. Farid Adam November 25, 2013
  3. hafiz
    Twitter:
    November 25, 2013
  4. Amirul Bin Ramli November 25, 2013
  5. titan
    Twitter:
    November 25, 2013
  6. Fadhil Husin
    Twitter:
    November 25, 2013
  7. Mr KZ
    Twitter:
    November 25, 2013
  8. seri.selaseh November 26, 2013
  9. cik tom November 26, 2013
  10. Asyrof Asri November 26, 2013
  11. sabree hussin November 27, 2013
  12. Hairul Hissam November 30, 2013
  13. Hafizul
    Twitter:
    December 3, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge