Siri Menghasut Buat Duit Dengan Blog (EP.3)

Sebenarnya buat duit dengan blog ini tidaklah sesusah mana,

Paling gampang anda buat blog dengan blogspot, pastu daftar dengan pengiklanan nuffnang (salah satu medium pengiklanan yang senang daftar dan senang lulus). Lepas itu tampal kod .

Contoh Iklan CPUV Nuffnang yang sedang Berjalan

Walaupun retis banyak kondem, tapi adakah mereka lupa Program pengiklanan itulah yang mereka mula – mula Tampal.

Selesai perkara diatas anda refresh blog anda dan walaaa… Blog anda sudah ada iklan untuk diklik. Jujurnya pada tahap sebergini iklan tersebut perlu diklik untuk menghasilkan duit. Ini bermakna anda perlukan pegunjung daripada kalangan manusia yang baik Hati . (Tanpa memberi tahu done i klik u punya)

Waktu permulaan berginilah anda harus mencari pengaruh untuk membawa pelawat masuk keblog anda.

Mungkin teknik copy dan paste adalah suatu perbuatan yang boleh mendatangkan kecaman blogger yang lain.

Contoh tersenang buat cerita Artis , Tak perlu panjang tampal gambar ulas sikit – sikit , dah setel..

Common lah tak kan kau nak buat artikel panjang – panjang tentang cerita terbaru nora danish.

Conform kau copy dan paste gambar itu dekat media hiburan pastu kau buat tajuk super gempak . Sekali kau ping Ribuan lah yang datang.

Dekat sinilah kau boleh pasang ayat dekat atas baner iklan itu dengan ayat ” Iklan yang mengharap diklik”.
Pergh sedikit sebanyak memang agak keji cara sebergini.

Tapi tunggu dulu dengan blog yang sudah agak ramai menerima pelawat anda boleh mencorakanya dengan yang lain.

Salah satu caranya ialah dengan topik yang anda selesa, Mungkin dengan topik yang menjadi kepakaran anda seperti topik kerjaya anda, atau anda yang gemar menonton wayang boleh lah membuat sedikit sebanyak ulasan tentang cerita yang anda tonton.

Asah gaya penulisan anda , selalu masuk contest SEO yang dianjurkan blogger dan mulalah buat – buat review tentang program Affiliate..

Beli juga panduan ilmu SEO Merah Oh Cikgu, serius ia memang banyak membantu dan seronok juga dibaca berulang kali.

Terus terang kalau anda memang sudah faham punyai jurus memancing hati orang, laju je orang nak beli dari link korang.

Jika tidak lambat laun masuk lah juga,buat backlink sikit – sikit Insha Allah akan dapat.photo

Ikhlas dari Seorang lelaki berkaca mata.

Buat duit dengan blog akan lebih mudah dengan panduan- SEO Merah Jambu.

 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

6 Comments

  1. akubiomed August 19, 2014
  2. titan
    Twitter:
    August 19, 2014
  3. Hafizul
    Twitter:
    August 20, 2014
  4. suri August 20, 2014
  5. hafiz
    Twitter:
    August 21, 2014
  6. Hero Borneo August 22, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge