Startegi Untuk Anda Menjual Burger

Tahu tak anda, Dahulu kawasan perumahan saya boleh dikatakan tempat Jin Bertendang.

Sebut sahaja Kota Masai Pasir Gudang, Ramai akan kata “Pergh Jauhnya kau duduk ,apasal rumah sana kau tak sewakan , duduk sahaja sini”.

Senang je mereka buat cadangan ya, ingat saya bayar pakai daun. Lima belas tahun dulu , jiran pun rongak – rongak sebelah ada rumah orang duduk, sebelah rumah kosong. Nak parking suka hati , hanya salah parking batu – bata lah jawabnya. Rim dan tayar kena rembat.

Tapi itu dahulu lah, Sekarang berebut orang nak sewa rumah, Dulu nak sewakan RM350 punyalah susah, Sekarang Nak Harga RM350 , Susah lah nak dapat , sewa bilik oklah.

Tapi itu buka isunya,Hanya saya ingin bercerita tentang peluang yang ada dengan statik perkembangan penduduk disini , yang boleh kita manupulasikan.

Pasti dalam fikiran anda memikirkan satu Bisnes yang mudah dijalankan dan popular. Dan yang paling penting boleh dilakukan secara sambilan pada waktu malam.

Perniagaan yang dimaksudkan adalah Bisnes Burger. Rata – rata mesti menyukai makanan ringkas ini. Ada Karbo, Protien dan sesetengahnya menambah kan sayuran untuk Vitamin supaya ia menjadi satu hidangan yang lengkap.

Dengan harga yang tidak bergitu mahal , ramai yang menjadikan makanan ini juadah makan malam atau cemil – cemilan.

Hanya apabila sudah bergitu ramai yang menjalankan bisnes ini, anda munkin perlu menawarkan service sampingan seperti Khidmat penghantaran atau satu kad apabila sudah sepuluh kali beli anda akan layak menerima satu burger percuma.

Terpulanglah kreativiti anda untuk menarik perhatian pelangan, Jika perlu anda patut memasang banner atau membuat flyers. Ceritakan serba sedikit apa yang istemewa Burger anda daripada gerai yang lain.

Colour Burger

                      Colour Burger Inovasi Dari Kedai Roti

Mungkin dengan cara bergini barulah pelangan akan mula membeli daripada anda. Jika anda tidak dapat memberi atau bercerita kelebihan produk anda mana munkin anda dapat bersaing dengan otai yang sudah lama menjalankan perniagaan ini.

Oh ya jika anda mahu panduan dan Resepi Rahsia Perniagaan Boleh layari BisnesBurger.com.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

2 Comments

  1. Tehr
    Twitter:
    September 22, 2015
  2. titan
    Twitter:
    September 23, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge