Survey Harga Safety Shoes Pilihan Hati

0
681

Safety shoes adalah salah satu benda wajib apabila kita memasuki kawasan binaan atau kawasan operasi.

Malah apabila anda mahu memasuki mana – mana kilang untuk anda melakukan kerja – kerja baik pulih anda perlu memakai safety shoes.

Malah memakai safety shoes adalah peraturan daripada Occupational Safety & Health Administration standard (OSHAS) supaya majikan perlu menjaga keselamatan pekerjanya daripada apa jua bahaya ditempat kerja, Termasuklah perlindungan kaki.- Maklumat lanjut anda boleh layari – ohsas

Jadi salah satu kemalangan yang biasa berlaku adalah kemalangan yang melibatkan kaki, sebagai contoh anda terpijak paku atau benda kerja terjatuh pada kaki.Juga ada safety shoes juga dapat melindungi daripada kebakaran .

Oleh itu safety shoes adalah salah satu keperluan apabila anda berkerja ditempat – tempat yang mewajibkan anda memakainya.

Lazimnya safety Hammrthoes didatangi dengan ciri – ciri seperti berikut –

· Antistatic Footwear
· Water Resistant Footwear
· Abrasion Resistant Sole
· Heat Resistant Outsole (300°C)
· Soles Resistant to Oil and Acids/Alkalis
· Steel Toe-Cap
· Penetration Resistant Steel Midsole

Dan selebihnya bergantung kepada pembuatnya.

Antara Jenama safety shoes  Yang popular

  • Kings
  • Mr.Mark
  • Oscar
  • Black Hammer
  • Red Wing
  • Dan Lain – lain.

Biasanya safety shoes akan dibekalkan oleh majikan sekurang – kurangnya setahun sekali. Dan jenis dan jenamanya bergantung kepada budi bicara syarikat dimana anda berkerja.

Namun bergitu ada majikan yang tekalkan tidak membekalkan safety shoes , disebabkan status kontrak pekerja tersebut.

Antara safety shoes yang berada dipasaran

Nak Beli Safety Shoes?

Selain kedai kasut ,Anda boleh membeli safety shoes dimana – mana kedai yang menjual alat keselamatan perlindungan diri atau kedai – kedai hardware di sekitar tempat anda. Malah pada waktu hujung tahun ini , Banyak kedai – kedai kasut mahupun hardware membuat tawaran harga yang terbaik bagi menghabiskan stock.

Jika anda bijak anda boleh sahaja membeli safety shoes second hand – Jenama yang biasa dijual seperti Redwing ataupun oscar.

Anda hanya perlu bijak untuk memilih dan membuat rundingan harga. Untuk anda yang mahu survey secara online anda boleh pergi melalui pautan Harga  Safety shoes.

OSCAR
Police A23
Police G12
Caterpillar

Untuk survey lebih lagi layari  – Safety shoes.

Previous articleTertipu Dengan Console XBOX Ubah Suai
Next articlePanduan Membeli Generator Pasar Malam
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here