Tauke Kerepek Mencari Pembuat Tart

Cuti satu mei tahun ini aku takde kemana. Balik kampung lihat wajah orang Tua.

Dah balik ni kampung ni cuba – cuba lah belanja brader tengok “age of ultron”.

Kali kedua gayanya aku tengok filem ini, nasiblah harga tiket dekat MBO Batu Pahat Mall tak serabak dengan TGV . Kalau sama harga takdenyalah nak pergi nonton filem yang sama sampai dua kali.

Sepanjang dua hari dekat kampung , aku dah mula perasan kilang – kilang kerepak disekitar kampung aku dah mula sibuk. Banyak benar tempahan mereka, sampaikan Ipar aku yang ada kerja full time pun sangup pergi buat part time dekat kilang – kilang kuih ini.

Kalau korang lalu line – line Ayer Hitam,Parit Raja,Rengit hingga ke Simpang Rengam memang banyak lah kilang – kilang kuih dan kerepek Industri orang kampung yang semakin berkembang.

Masuk sahaja bulan Rejab memang tempahan akan meningkat secara mendadak. Dan kebanyakan pemborong dan pengedar akan mula memesan dengan kuantiti yang banyak supaya mereka dapat mula dari awal.

Waktu bergini ramai yang mengambil kesempatan untuk membuka tempahan.

Tingal mereka sangup atau tidak untuk menerima tempahan ini. Waktu bergini jugalah para pengeluar akan menyelitkan produk selain kerepek ,mungkin kuih kapit,Mungkin baulu dan mungkin juga tart.

Cara Buat Tart

Tinggal tenaga kerja atau dapat menempah dari suri rumah yang mahir membuat aneka jenis kuih sahaja yang mampu menambah hasil produk mereka.

Anda mahui belajar menghasilkan Tart, Boleh klik laman ini – Belajat Buat Tart Sendiri.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

10 Comments

  1. mrhanafi May 4, 2015
  2. titan
    Twitter:
    May 4, 2015
  3. Azzahairi May 4, 2015
  4. Mek ila Jual Vitamin May 6, 2015
  5. Helmi Aliarit
    Twitter:
    May 7, 2015
  6. Hafizul
    Twitter:
    May 11, 2015
  7. muliani May 22, 2015

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk Tips,panduan produk Elektrik dan informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!

%d bloggers like this: