Teknik Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Antara Temuduga yang dinanti – nantikan oleh graduan adalah Temuduga Kerja Kerajaan.

Setelah lulus peperiksaan bertulis ,Temuduga adalah salah satu halangan yang akan dilalui oleh setiap calon yang telah lulus dalam peperiksaan. Hanya calon yang lulus Temuduga akan layak peringkat seterusnya.

Zaman ini kerja kerajaan memang sudah menjadi impian setiap lapisan Masyarakat, Tidak kira dari anak orang berada hingga orang biasa  biasa, termasuk yang baru lepas graduate, yang sedang bekerja, dan juga mereka yang sedang belajar.

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Siapa taknak kerja kerajaan kan? Yang muda, yang berumur, semua nak kerja kerajaan… Malahan jka orang tuanya adalah pesara kerajaan anak – anak nya pun mahu mengikut jejak langkah yang sama.

Teknik Lulus Temuduga Kerja Kerajaan
Benarkah Kerja kerajaan menjamin masa depan?
Semua orang berkata sedemikian.. Pada saya tepat sekali ayah saya bersara awal cukup lima puluh tahun terus sahaja bersara. Makan duit pencen ,walhal ingin kan kenikmatan hidup didunia dan menambah bekalan pahala diakhirat kelak. Pada usia pencen inilah masa untuk bergembira dengan Keluarga.

Jadi apabila pesara kerajaan bercerita tentang aktiviti selepas besara semua begitu teruja untuk memasuki kerjaya di sektor awam…Kerja kerajaan adalah impian kebanyakan orang.

Antara kelebihan-kelebihan yang anda dapat sebagai seorang penjawat awam ialah:

 • Elaun perumahan
  Ya, anda dapat elaun perumahan pada setiap bulan. Usah risau lagi untuk membayar sewa bulanan rumah anda kerana elaun ini sudah pasti akan membantu.
 • Cost of living allowance (COLA)
  Anda bekerja di bandaraya yang taraf hidupnya adalah tinggi? Memang semuanya mahal, dari tambang bas, makan, tol dan lain – lain. Tahukah anda bahawa COLA ini dibayar berdasarkan di bandar mana anda bekerja?
 • Imbuhan tetap khidmat awam (Itka)
  Anda sebagai kakitangan awam, ada satu imbuhan khas disediakan khas buat anda. Ini adalah satu penghargaan buat mereka yang berkhidmat buat negara.

Sebenarnya banyak lagi kelebihan Kerja Kerajaan ini, tetapi laluan untuk mencapainya agak sukar, lebih – lebih lagi dalam sesi Temuduga, Walaupun anda lulus peperiksaan bertulis belum tentu anda berjaya dalam Sesi Temuduga Kerja Kerajaan.

Oleh kerana itu anda harus bersedia , Minta buah fikiran kepada orang – orang yang berpengalaman bagai mana teknik untuk lulus temuduga. Mereka tentu tidak lokek ilmu.

Atau jika anda mahu menambah ilmu atau kesuntukan waktu anda boleh sahaja memuat Turun Lima Puluh Sebab Anda Gagal Dalam Temuduga. Anda hanya perlu isikan nama dan Email untuk saya hantar  panduan ini secara percuma.

Insha Allah saya akan hantar pautan muat turun dengan segera. Saya doakan anda berjaya dalam apa jua temuduga yang bakal dihadapi .

 

 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

10 Comments

 1. Hero Borneo September 16, 2014
 2. wazy
  Twitter:
  September 16, 2014
 3. sabree hussin September 17, 2014
 4. hafiz
  Twitter:
  September 17, 2014
 5. blogger lelaki
  Twitter:
  September 19, 2014
 6. ohcikgu
  Twitter:
  September 19, 2014
 7. BloggInspired
  Twitter:
  September 20, 2014
 8. Aisyah September 24, 2014
 9. Hafizul
  Twitter:
  September 28, 2014
 10. ismail ahmad
  Twitter:
  October 13, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge