Thermo Pot untuk Dapur Orang Bujang

Okeh hari ini saya ingin bercerita tentang Thermo Pot. Masa bujang dulu Thermo pot ini adalah alatan elektrik yang paling berguna dan berharga.

Masalahnya dulu aku ada sewa bilik yang menghalang aku daripada melakukan aktiviti masak memasak. Jika ada pun aku tak sangup untuk mengunakan dapur kerana rumah itu juga dihuni oleh orang bukan islam.

Jadi thermo pot ini adalah alatan utama aku untuk membuat air panas atau  meggi celup super sedap apabila aku malas nak keluar ngeteh bersendirian.

Kalau masa dikampung kaeadah konvensional adalah jerang air dekat gas pastu simpan dalam thamos. Tetapi dengan thermopot kita hanya masak dan apabila mendidih dia akan sentiasa mengekalkan  suhu panas air tersebut.

Walaupun ada yang mengatakan kenapa tidak guna sahaja water dispanser. Jawapan aku mudah sahaja , aku tak mampu nak beli water dispanser berjenama seperti elken dan cow way waktu itu, untuk yang mengunakan air botol besar juga aku rasa tidak bergitu ekonomi kerana air sentiasa kena beli walaupun hanya RM10 sebotol.

“Dahla botol kena tukar sendiri , kena buat ruang simpanan botol kosong pulak tu “.

thermo-pot

Salah satu jenis Thermo pot popular dipasaran

Jadi thermo pot adalah pilihan utama aku untuk memudahkan aku membuat air minuman super sedap.

Err rasanya budak – budak Asrama boleh meniaga air panas nih. Lagi lah kalau kita ada anak kecil yang sudah minum susu botol , benda inilah yang paling bagus untuk memudahkan diri kita.

Dari saya jika anda takde idea untuk membeli hadiah untuk rakan yang baru mendapat cahayamata . Thermopot adalah hadiah yang paling ideal selepas Duit Ringgit Malaysia.

Okeh untuk rakan – rakan yang nak survey Harga,Jenama,Model thermopot . anda boleh lah survey kedai Thermo Pot Berjenama disini.

ANTARA BEST SELLER THERMO POT

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 Takada ISB-50HM 5.0 Liter RM209.00 SURVEY SEKARANG
2 UMS Electric UAP-43T 4.0 Liter RM119.00 SURVEYSEKARANG
3 FABER FTP-M400SI 4.0 Liter RM199.00 SURVEY SEKARANG
4 Pensonic PEN-PTF-600A 6.0 Liter" RM 143.00 SURVEY SEKARANG
5 Elba ETP D6013 6.0 Liter RM 134.85 SURVEY SEKARANG

KIPAS & PENGHAWA DINGIN TERLAJAK LARIS
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
Peluang Untuk Bekerja Part Time Dari Rumah! Terima bayaran upah lumayan dan bekerja dengan syarikat dari seluruh pelusuk dunia sebagai pekerja part time dari rumah. Info Lanjut -KLIK SINI

9 Comments

  1. Nurul September 14, 2015
  2. ringantangan
    Twitter:
    September 14, 2015
  3. titan
    Twitter:
    September 15, 2015
  4. sabree hussin September 17, 2015
  5. Raihanah Ahmad September 19, 2015
  6. Mejuez February 29, 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!

%d bloggers like this: