Thermo Pot untuk Dapur Orang Bujang

0
384

Okeh hari ini saya ingin bercerita tentang Thermo Pot. Masa bujang dulu Thermo pot ini adalah alatan elektrik yang paling berguna dan berharga.

Masalahnya dulu aku ada sewa bilik yang menghalang aku daripada melakukan aktiviti masak memasak. Jika ada pun aku tak sangup untuk mengunakan dapur kerana rumah itu juga dihuni oleh orang bukan islam.

Jadi thermo pot ini adalah alatan utama aku untuk membuat air panas atau  meggi celup super sedap apabila aku malas nak keluar ngeteh bersendirian.

Kalau masa dikampung kaeadah konvensional adalah jerang air dekat gas pastu simpan dalam thamos. Tetapi dengan thermopot kita hanya masak dan apabila mendidih dia akan sentiasa mengekalkan  suhu panas air tersebut.

Walaupun ada yang mengatakan kenapa tidak guna sahaja water dispanser. Jawapan aku mudah sahaja , aku tak mampu nak beli water dispanser berjenama seperti elken dan cow way waktu itu, untuk yang mengunakan air botol besar juga aku rasa tidak bergitu ekonomi kerana air sentiasa kena beli walaupun hanya RM10 sebotol.

“Dahla botol kena tukar sendiri , kena buat ruang simpanan botol kosong pulak tu “.

Antara jenama dan harga dipasaran Thermo Pot Berjenam disini.

Jadi thermo pot adalah pilihan utama aku untuk memudahkan aku membuat air minuman super sedap.

Err rasanya budak – budak Asrama boleh meniaga air panas nih. Lagi lah kalau kita ada anak kecil yang sudah minum susu botol , benda inilah yang paling bagus untuk memudahkan diri kita.

Dari saya jika anda takde idea untuk membeli hadiah untuk rakan yang baru mendapat cahayamata . Thermopot adalah hadiah yang paling ideal selepas Duit Ringgit Malaysia.

Okeh untuk rakan – rakan yang nak survey Harga,Jenama,Model thermopot . anda boleh lah survey kedai Thermo Pot Berjenam disini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here