Tips Langsaikan Hutang

Hari ini aku baca sana – sini orang tulis cerita bab hutang yang rata – rata Hutang PTPN. Aku nak ulas lebih – lebih pasal hutang PTPN memang tak boleh lah sangat pasal aku mana ada pinjam PTPN ini kalau tabung Mak Bapak tu ada lah.

Sebenarnya Hutang PTPN ini sebulan kena bayar  berapa ratus ada tak macam bayar Instalment Saga atau macam Suprima. Atau paling korok Instalment EX5 yang korang kalau tak bayar sure kenderaan korang kena sita dengan abang ketak – ketak..

Nasihat aku Sila Bayar Bayar Hutang. Cuba korang fikirkan ada ipar duai yang pijam duit korang pastu buat dono jer tak bayar – bayar pasti terguris kan hati korangkan. Kalau dia bayar for sure korang boleh tukar Rim 17″ paling koma pun boleh makan mee spaghetti kan best. Jadi PTPN pun nak juga duit dia orang balik nak buat Rolling untuk orang lain pula. Bab – bab kerajaan banyak duit ke apa itu jangan peduli kan mana lah kita tahu sangat bab dalaman mana tahu PTPN nak kan dana tambahan tapi tak dapat – dapat, sebab itu dia mintalah yang hutang bayar balik. (agak aku je)

click-here10000 Jawatan Kosong berkerja dari rumah untuk diisi
click-hereFilem terhangat Masa Kini
click-hereInsurans untuk Keluarga Anda
click-hereUmur yang sesuai untuk anak kita Memandu
click-hereRM10000 Untuk Dimenangi 

Er korang pernah tak terbaca kisah yang Nabi Muhammad SAW tak nak sembahyangkan mayat yang berhutang. Cerita ini aku ada dengar dekat kuliah 3,4 Tahun yang lepas nak detail susah lah aku nak cerita, korang boleh tanya ustaz – ustaz kenalan korang untuk mensaheh kan cerita ini. Dan sekali lagi aku bodek PTPN Mohonlah bayar kembali hutang PTPN ini kami beri pinjam bukan beri free.

Langsaikan hutang

 

Nak Tips bayar Hutang?

Hutang PTPN aku takdelah tapi macam mana aku langsaikan pinjaman Rumah aku adalah.
– Sebelum Hutang aku habis aku jarang sekali makan luar hatta selalu bawa bekal pergi kerja.
-Lima Waktu tidak sekali aku tinggal
-Hari – hari Mesti Baca Al-Quraan walaupun semuka
-Majlis Ilmu walupun seminggu sekali
-Dah dekat nak habis aku tebalkan muka pinjam ibu,bapa dan keluarga terus kasi setel pastu bayar balik dekat yang tersayang tanpa bunga
-Tambah kerja dengan skill yang ada
Contohnya jika korang ini memang pandai buat ayat – ayat yang mengoda korang boleh join jom niaga dengan mengunakan Facebook atau Blog. Nak lagi enang korang sertai jobdirumah buat resume yang tak terkalah pastu submit macam – macam projek yang korang boleh buat untuk hasilkan duit untuk bayar hutang.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

7 Comments

  1. titan
    Twitter:
    August 20, 2013
  2. encikarman
    Twitter:
    August 20, 2013
  3. Khairil Mazri
    Twitter:
    August 20, 2013
  4. Mohd Shubhi
    Twitter:
    August 20, 2013
  5. boni ultra kacak August 21, 2013
  6. fyna
    Twitter:
    August 21, 2013
  7. hafizmd
    Twitter:
    August 21, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge