Tips Untuk Membeli Set Penghawa Dingin

Saya: “Wak! Aircond ofis aku tak sejuklah”

Uncle: “Budak aku kan dah tengok – tengok kan”

Saya: ” Betul wak, dia tengok je, ada lah buka bersih – bersihkan sikit” Tapi still tak sejuk”

Uncle: “Sekarang memang Musim panas, memanglah panas!”

Saya: “Betulah wak, sekarang ni memang Musim panas, sebab itu aku complain, Aku nak Aircond sejuk! kalau aku client kau pun mesti aku cakap, yang aku punya Aircond tak sejuk, err wak tolonglah tengok – tengok kan ya”

Uncle: “Kau punya apa ya, panasonic ke apa, Meeting room punya dah dua puluh tahun , takde masalah pun, Jenama pun… Topair sejuk sampai sekarang”

Senarai Harga Penghawa Dingin Mampu Milik 

Panduan penjimatan beli aircond dengan ansuran mudah

Perbualan kami sampai disitu sahaja tentang Aircond Ofis Aku Tak Sejuk. Aku rasa wak tu mesti cakap dalam hati Jangan Layan Sangat Orang Ini. hahaha

Tetapi walaupun bergitu Wak tempat aku ini memang pakar dalam sistem penyejuk bekuan untuk sistem Besar – besar . Sebab itu kalau kerja – kerja yang macam kurang untung dia tak layan sangat, melainkan rakan – rakan sekerja minta tolong untuk memeriksa Penghawa dingin di pejabat kami. Walaupun mulut , ucap tak nak buat, nanti – nanti kalau senang dia buat lah juga.

Sebelum wak itu  blah ,sempat juga beliau bercerita pasal Aircond apa yang bagus dan tak bagus ,dia ada kata , kalau kau pandai  beli yang second hand pun , boleh bertahan berbelas tahun.

Antara tips – tips pembelian hawa dingin daripada dia.

Aircond Murah

Gambar Hiasan

Tips Untuk Membeli Set Penghawa Dingin

  • Kebiasaan Harga untuk Unit Penghawa dingin tidak jauh bezanya antara satu kedai ke satu kedai, Tetapi untuk lebih Murah anda digalakan untuk membeli dengan agen yang telah dilantik, Makna nya Beli Aircond dekat kedai jual Aircond sahaja , takde campur dengan peralatan elektrik yang lain.
  • Cari kedai Aircond yang laris jualanya, ini kerana mereka sangup jual dengan kadar untung RM20, sejujurnya mereka lebih nak kan Bonus jualan yang capai Target.
  • Beli jenama yang kebanyakan orang boleh memiliki, Seperti Topair,York  (kini daikin) selain daripada itu aku tak tahu itu terpulang kepada rasa hati korang. Errr orang – orang kaya tempat aku suka pulak pakai Mitshubishi.
  • Ada budget lebih beli yang mengunakan sistem Inverter, Mitosnya Jimat Elektrik Rumah kita.
  • Dari aku, Aku akan pasang yang rekabentuk Indoor nya yang cantik di Ruang Tamu, Untuk bilik aku belasah je Top Air. Alasan aku Murah,Sejuk ada spare part dan kebanyakan kawan – kawan aku reti untuk repair jenama ini.
  • Jangan beli aircond jenama bukan – bukan.. Apa pun lihat dipesekitaran kawasan anda jenama aircond apa yang paling popular.. Ini adalah untuk memudahkan anda mencari juruteknik yang mahir dengan jenama yang akan anda beli..
  • Penjimatan elektrik … Beli sistem inverter..Harga memang mahal sedikit tetapi mereka kata memang sangat sesuai untuk penjimatan jangka panjang..

p/s: Oh ya sebelum anda memasang Penghawa Dingin, Patutnya anda pergi membaca Cerita Ajaib Idea Dekorasi Gaya Pro. sekurang – kurang nya anda tahu bagai mana untuk memilih reka bentuk penghawa dingin yang paling sesuai , untuk ruangan kediaman anda.

Harga terbaik Penghawa Dingin dengan pemasangan percuma disekitar Lembah Klang —> Klik kedai Penghawa Dingin Mesra Rakyat

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

43 Comments

  1. akubiomed June 20, 2014
  2. Abdur June 20, 2014
  3. Ainaa Roseberry
    Twitter:
    June 20, 2014
  4. titan
    Twitter:
    June 21, 2014
  5. Naziman Azlye
    Twitter:
    June 21, 2014
  6. Lizz
    Twitter:
    June 23, 2014
  7. Hairul Hissam June 23, 2014
    • onlajer
      Twitter:
      June 25, 2014
  8. anif
    Twitter:
    June 23, 2014
    • onlajer
      Twitter:
      June 25, 2014
  9. mohdridzwan
    Twitter:
    June 24, 2014
  10. Farisya Anastasyia
    Twitter:
    June 26, 2014
    • onlajer
      Twitter:
      June 26, 2014
  11. Siti travelog June 28, 2014
  12. wazy
    Twitter:
    June 29, 2014
  13. amirulfaiz
    Twitter:
    April 17, 2015
  14. Hanis April 22, 2015
  15. mazni man
    Twitter:
    May 25, 2015
  16. nadiah June 13, 2015
  17. Azzahairi June 21, 2015
  18. Upin Zai December 14, 2015
  19. HALIPULU January 4, 2016
  20. uzzal January 23, 2016
  21. Saiful hamid February 4, 2016
  22. suri August 22, 2016
  23. Zhafran May 1, 2017
  24. syuhada salleh August 20, 2017
  25. inchenaim August 28, 2017
  26. maszull August 29, 2017
  27. NORIZA ABDUL RAHMAN
    Twitter:
    October 20, 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers like this: