Tonton Budget 2014 – Ada tak kedai Pejabat Mesra Rakyat

Apa yang kita harapkan untuk budget 2014 Negara yang dibentangkan oleh perdana Menteri kita . Sebelum budget ini dibentangkan aku ada terbaca. Ada yang mengharap supaya pembiyayaan perumahan akan dapat dikurang kan kepada satu tahap minima yang boleh menyenangkan rakyat 1 Malaysia.

Yeah aku sokong tuntutan itu , aku juga teringin hendak beli lagi rumah yang mampu diduduki oleh kroni – kroni pak menteri yang harga rumah pun dah sama nilai dengan seunit bangunan kedai pejabat yang sure kalau dekat tempat segi tiga emas time kau cuba riki pasti jurujual itu cakap , sorry lah incik semua unit dah habis, err encik tak nak beli rumah ini ke.. dem

Kalau nak di ikutkan lah kekadang yang kau boleh tengok yang dah siap adalah show house dengan signboard yang ada ilustrasi kawasan perniagaan yang aku pasti takde lagi la 380k seunit 2 tingkat kedai pejabat boleh habis jualan unitnya sedangkan cerucuk bumi pun belum dipasak lagi.

Dan apabila siap takde pula orang yang membeli itu sibuk – sibuk untuk berniaga, yang hendak diniagakan adalah unit – unit yang telah dimiliki dengan cara disewakan kembali atau menjual kembali dengan harga yang jauh lebih tinggi.

Aku rasa perkara seperti ini harus di ambil perhatian jika hanya pemodal – pemodal yang memborong unit – unit perniagaan nampak gayanya lambatlah golongan bumiputra yang hanya bermodal cukup – cukup makan untuk mendapatkan aset terbabit dan seterusnya memulakan perniagaan di atas premis sendiri.

 Kedai Hardware

Kekadang tu aku pun rasa macam nak kempen dekat orang kita , Korang kalau nak beli rumah harga ratus – ratus ribu dengan cara berhutang aku sarankan korang beli unit rumah kedai atau pejabat, bawah lu boleh meniaga atas lu boleh duduk. Macam ada seorang kenalan aku yang membeli seunit kedai pejabat ini bawah mula – mula dia buat parking kereta lepas tu baru dia terfikir nak buat aksesori kereta dengan perkhidmatan pasang – pasang radio kereta aksesori sikit – sikit atas tempat tingal dia sekeluarga dan apabila raya aku datang tengok mak oi lawa juga dekorasi rumah dia.

 Pembentangan Budget 2014

Yeah  PM kita pun sebut 9/10  Rezeki adalah daripada Perniagaan, sudah tiba masanya kita memikirkan bagaimanakah kita akan menjadi seorang saudagar…Yeah siapa yang belum memuat turun secara Percuma Rahsia 9/10 silalah berbuat sekarang sebelum link tersebut ditutup.

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
*Harga tidak semestinya sama dengan apa yang dipaparkan*

11 Comments

  1. Farzli
    Twitter:
    October 25, 2013
  2. Irwan Alessa
    Twitter:
    October 25, 2013
  3. titan
    Twitter:
    October 25, 2013
  4. wazy
    Twitter:
    October 25, 2013
  5. pahan October 25, 2013
  6. annassul October 26, 2013
  7. nik October 26, 2013
  8. Abdur Rozak October 26, 2013
  9. blogger lelaki
    Twitter:
    October 26, 2013
  10. hafizmd
    Twitter:
    October 26, 2013
  11. HipMom October 27, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge