Tonton Filem Perang Terbaik

Sebenarnya sudah agak lama saya ingin membuat entri tentang cerita perang – perang lebih -lebih lagi ia berkisar pada perperangan dunia pertama dan kedua yang secara totalnya lebih banyak menunjukan kuasa besar Eropah dan Amerika yang menjadi hero dan penyelamat yang tak terkalah.

 Jujur semua filem perang kegemaran saya adalah atas faktor pengaruh Television yang menjadi satu – satu nya sumber suapan dan hiburan disekitar tahun 80an hingga awal 2000 dimana rata – rata masyarakat seumur dengan saya kurang mendapat pendedahan Internet dan kalau diberi sebuah komputer pun kita hanya pandai menaip kerja yang simple – simple sahaja.

 Berbalik pada cerita perperangan yang saya gemari sudah tentu dari siri Television Nam Tour of duty yang mengisahkan peperangan anatara Vietnam dan US dan The Dirty Dozen sekumpulan tentera US semasa perperangan dunia kedua dari siri TV ia juga difilemkan semuanya hanya untuk menanamkan minda bahawasanya US adalah kuasa tentera yang utama. Nak salahkan siapa kalau kita terpengaruh tentang cerita – cerita serbegini  siaran TV tayang ,kita tonton takde lah isu download ketika itu.

 Sehingga sekarang saya masih juga meminati filem – filem serbegini untuk tontonan sendiri lebih – lebih lagi sumber untuk mendapatkanya sekarang cukup mudah dan ada Gadjet yang membolehkan memainkan apa jua format Dari MP3 Hingga KE MKV  dan kita boleh terus menyambungnya ke Televison 50 inchi . Syok  Maaa dapat layan depan TV dengan Kadar kualiti HD.

p/s-Yeah  dari sepuluh satu sahaja yang pernah saya tonton dengan tajuk musuh kau dah tunggu dekat gate, jadi untuk sesiapa yang berminat untuk mendapat kan pemain MKV boleh lah layari pautan ini – http://onlajer.com/MKV Player

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

9 Comments

  1. blogger lelaki
    Twitter:
    September 19, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      September 19, 2013
  2. adikensem September 20, 2013
  3. Hazmin Hamudin September 20, 2013
  4. wazy
    Twitter:
    September 20, 2013
  5. Lizz
    Twitter:
    September 20, 2013
  6. Bahrains September 21, 2013
  7. kakiblog September 22, 2013
  8. Rina September 23, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge