Untung Penganjur SEO

Berberapa bulan yang lepas saya telah memasang Alexa Extension pada enjin carian google chrome bagi memudahkan saya untuk melihat Alexa Traffic Rank saya. Jadi tidak perlulah saya pergi ke halaman alexa dan menaip nama blog saya. Semasa saya memasang extension ini terdapat juga option yang membenarkan saya melihat page rank sesuatu blog yang saya lawati. Termasuk blog saya, blogspot PR1 dan wp ini masih lagi 0. (cis bila la nak penuh hihi)

Tapi itu bukan lah persoalan yang saya hendak ceritakan, cerita saya bergini salah satu aktiviti yang perlu ada pada seorang blogger mestilah sedikit sebanyak melakukan aktiviti blog walking tak kira lah sehari dua tiga blog mahupun sehingga 200 terpulang kepada tuan punya tangan dan mata yang perlu berkerja untuk membaca,mengklik mahupun menaip. Komen mungkin no dua seperti saya, apabila melawat sesuatu blog terpaksa menjadi silent reader alasanya apa yang aku nak komen?. Dari komen seperti kaki spam baik aku diam, setuju!

seo pr2

Ok berbalik pada jalan – jalan pastinya setiap tapak yang aku lawati akan secara autonya pada penjuru atas sebelah kanan tempat toolbar tersebut akan menunjukan ranking sesuatu page itu. Di ulangi page tersebut bukan blog atau laman web tersebut. kalau home page mungkin lagi tinggi atau pun kosong. Jadi ditempat tersebutlah selalunya aku cuba fahami untuk diletakan jejak. tak kan nak komen sembrono sahaja takut juga tuan laman akan fikir yang bukan – bukan walaupun meraka tidak padam komen tersebut.

Dan sesi jejak aku telah menujukan berberapa laman kunjungan rakan – rakan yang selalu menjadi tumpuan pada page yang kedua juga ada yang mendapat PR2 malah lebih menguja kan lagi pada page yang ketiga mendapat PR3 wow bukankah itu semua matlamat kita. Seterusnya aku kembali kepada berberapa contest seo yang pernah aku sertai atau sedang berjalan ternyata post entry untuk penganjuran meraka telah mencapai PR2 lagi satu pun PR2. macam seronok sahaja menganjurkan contest salah satunya pasti nya kedudukan Alexa Traffic Rank mengecil dan pada entry tersebut boleh mencapai satu kadar PR yang diingini. atau lagi besar hadiah yang ditawarkan lebih tinggilah rank yang akan diperolehi tak gitu Lelaki kacak permpuan cantik.

Image Credit: Oh Cikgu

p/s: cikgu kalau tak suka saya buang image ini.

Yang Lain

Tukar Ganti BroadBand Anda Untuk PortaWifi Terbaru Hari Ini
Samsung Galaxy SIII mini for only RM999?

 

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 125.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

29 Comments

  1. azrijohan
    Twitter:
    March 22, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 22, 2013
      • Oneblogsocial March 22, 2013
        • onlajer
          Twitter:
          March 22, 2013
    • WRizuan
      Twitter:
      March 22, 2013
  2. suri March 22, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 22, 2013
  3. suri March 22, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 22, 2013
  4. Kujie March 22, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 22, 2013
  5. nurmisnan
    Twitter:
    March 22, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 22, 2013
  6. Neu
    Twitter:
    March 23, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 23, 2013
  7. auc
    Twitter:
    March 23, 2013
  8. titan
    Twitter:
    March 23, 2013
  9. akubiomed March 23, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 26, 2013
  10. TehR
    Twitter:
    March 24, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 26, 2013
  11. anif
    Twitter:
    March 25, 2013
    • onlajer
      Twitter:
      March 26, 2013
  12. AkmaOmar
    Twitter:
    March 31, 2013
  13. Bungkilan May 22, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge