Usaha Buat Duit Di Facebook

Perghh dalam menuju tarikh pengundian macam – macam telah berlaku ada yang meletuplah , tetaklah dan yang lagi parah tu siap ugut nak berhentikan kerja. Ini semua aku dengar dekat radio depan mata aku belum terjadi lagi lah.  (aku dah dapat sumbernya kalau korang nak tahu cari sendiri hehe)

Benda yang siap siap ugut nak berhentikan kerja tu la yang aku nak ulas sikit bukan apa Manager Bank tu yang buat ugut – ugut macam itu apa sekarang ini undi kita sudah tidak rahsia lagi ke.

Mari Kita Berniaga

Budak – budak tegar politik facebook itu lain lah mereka sudah terang – terang menyokong dan men declarekan parti mana yang hendak meraka pangkah sewaktu pilihanraya nanti. (err kau orang ni sebenarnya dah cukup umur ke ?dan yang penting dah daftar ke hehe) Sila semak!

Rezeki dikongsi bersama

Berbalik pada cerita yang kena ugut nak diberhentikan kerja! waduh kok sampai jadi macam ini dekat Johor pulak tu kes ini,  Dan agak sedih kalau kena berhenti tak boleh nak buat apa cuma report polis sahaja.

Pada aku jika benar kes sebergini berlaku orang yang membuat laporan polis sama sekali tidak akan diberhentikan kerja,  cuma dia sendiri akan secara auto melepaskan segala jawatan!
Percaya tak?

Rasanya aku bersama sektor swasta ini memang dah rasa boleh pencen muda, Dari pemerhatian ku budaya kerja masyarakat malaysia ini ada kira berpuak – puak dan maaf aku nak cakap ” Boleh saya lihat kulit anda?” Jika mereka yang diatas mula merasakan yang dibawahnya mendatangkan masalah atau tidak sehaluan kata mereka akan cuba sedaya upaya untuk menjatuhkan kreadibiliti sesorang pekerja tak kira lah sama ada menjatuhkan maruah dengan tocaan yang super duper tak terkalah atau memberi bebenan kerja tahap aura laga khayalan supaya seseorang itu melepaskan jawatan tanpa majikan memberi notis. Maka dengan itu jika dibbawa berdebat pun majikan akan kata kita yang memberi notis bukan nya dari pihak mereka. Sendiri mahu ingat la babe!

Apa Tindakan selanjutnya?

Pertama sekali mohon kepada Allah SWT supaya diampunkan segala dosa ibu bapa, diri isteri dan keluarga dan dipermudahkan segala urusan, Mohon rezeki yang melimpah ruah kesihatan yang ungul.  Solat jangan tinggal! arr.. Dan apa nak heran Rezeki itu semua Allah SWT yang beri cuma kita perlu usaha! Rasa aku benda yang paling basic seperti jadi jaga ka , tukang cucika atau  JURUJUAL DI FACEBOOK .

NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG

12 Comments

  1. afif April 24, 2013
  2. Along April 24, 2013
  3. Oneblogsocial April 24, 2013
  4. titan
    Twitter:
    April 24, 2013
  5. mancai April 24, 2013
  6. anif
    Twitter:
    April 25, 2013
  7. hanafi abdullah April 25, 2013
  8. hafiz
    Twitter:
    April 25, 2013
  9. thaqibzaki
    Twitter:
    April 26, 2013
  10. Melastik Bintang April 26, 2013
  11. Mohd Shubhi
    Twitter:
    July 8, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge