Panduan perniagaan Shopee terkini

0
808
Panduan perniagaan Shopee terkini

Apa yang saya boleh katakan tentang panduan perniagaan Shopee terkini

Okeh tahun 2019 ada penjual di shopee yang mendapat sehingga RM100k dari jualan kedai online nya.

Wow dari situ sahaja kita dapat bayangkan bertapa orang Malaysia memang suka membeli belah.

Jangan kata oran lain, saya sendiri juga suka membeli secara online.

Saya beli Ribena, susu budak , pampers. Alatan pertukangan dan macam – macam lah. Mengikut keperluan.

Beli online ini kena berpada – pada. Disebabkan bergitu mudah tingal klik jer.

Alasan keduanya, saya malas nak ulang balik kekedaI fizikal, seperti pasaraya besar. Kedai runcit kalau beli memang mereka terus jual harga siling. Harga yang telah ditetapkan.

Oleh itulah kita beli sahaja online, bukan nak pakai sekarang pun. Lain lah roti gardinea, hihi.

Okeh nampak, bagaimana ramai yang mahu membeli online. Lagilah kalau fesyen atau barang kesehatan mahupun kecantikan.

Ramai yang kata laku keras.

Okeh dari hujah ini lah bertapa anda memang perlu mula berniaga di shopee.

Jika takde barang sekali pun anda masih boleh start menjual dengan bergabung bersama Kumoten.

Dropship Kumoten : Di website kumoten mereka menyediakan perkhidmatan dropship yang mana mereka sudah sediakan produk, gambar, serta ayat-ayat jualan. Anda boleh terus sync produk anda di kumoten ke shopee dan marketplace lain seperti lazada dan sebagainya.

Dekat sana macam – macam ada tinggal pilih mana satu produk yang anda boleh handle.

Nak mudah anda survey panduan shopee ini.

Ramai pembeli suka membeli di shopee disebabkan harga produk yang murah.

Disamping ada baucer yang mereka boleh tebus.

Panduan perniagaan Shopee terkini

Dari situ memang berbaloi jika anda spend sedikit duit untuk pelaburan ilmu , khususnya dalam platform shopee.

Di sebabkan ramai seller yang tahu shopee adalah salah satulubuk perniagaa terbaik dan mudah untuk dikendalikanya.

Manakala cabaran paling ketara ialah dari segi persaingan dan perang harga.

Persaingan sangat tinggi malah dari segi harga juga ramai yang jual terlalu murah.

Bila anda berniaga di shopee anda juga sebenarnya sedang bersaing dengan pemborong dan juga supplier dari china.

Jadi tak hairanlah kebanyakan harga yang dijual terlalu murah sama macam harga jika beli borong.

Baca juga – Benda Simple nak Naikkan Jualan Dalam Shopee

Jadi guys untuk cabaran 2020 dan seterusnya, untuk memulakan perniagaan ilmu perlu ada. Rujuklah mana – mana individu atapun laman – laman yang memberi panduan terbaik .

Dan salah satunya dari web site ini Panduan perniagaan Shopee terkini

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge