Harga sebotol minyak masak yang patut dijual dipasaraya

Semasa saya menulis artikel ini harga semasa untuk satu ton kelapa sawit berharga RM600. Turun RM200 selepas ramai rakyat yang terkesan dengan...

Percutian ringkas saya dan keluarga era pandemik covid-19

Wabak pendemik covid 19 memang boleh dikatakan sangat menjengkelkan untuk kehidupan kita semua. Seperti wabak ini menjadi satu serangan biologi yang tersebar...

Rahasia trading saham tidak akan dibongkar XOX kaunter pertama

Tahun 2020 tahun dimana DDNK semakin menggila mengadakan seminar. Tag line "tak hensem tak apa janji kaya". Sepertinya telah...

Kopi O kaw teman setia lelaki berkaca mata buat kerja dari...

Apabila sudah bergelar penanam anggur bermakna masa saya dirumah semakin panjang. Tapi rasanya tidak jugalah. Biasanya selesai sahaja solat...

Panduan mendapat kebenaran perjalanan rentas daerah

Panduan perjalanan semasa perintah kawalan pergerakan. Panduan yang akan saya tulis hanya untuk temujanji vaksin. Selain...

Jam tangan Huawei GT2 calar. Panduan untuk mengatasinya

Smart jam pertama saya ialah Huawei GT2. Beli dekat AEON Tebrau tingkat 3 . Dekat - dekat dengan pangung...

JRig Gear Kilang pencetakan Baju komuniti anda

Antara satu benda yang patut ada jika kita membuat aktiviti secara berkumpulan ialah pakaian seragam ataupun baju yang sedondon.

Panduan Niat puasa sunat awal bulan Zulhijjah

Niat puasa sunat awal bulan Zulhijjah. Antara doa dan juga amalan yang patut kita lakukan.

Iftar Bazar Ramadan di Amansari Residence Resort Seri Alam

Iftar Bazar Ramadan di Amansari Residence Resort Seri Alam pertama saya sejak berkuat kuasanya PKP covid 19. Seperti biasa Amansari ada mengadakan...

New ChickenChop recipes jom ketahui asal usul sejarah chiken chop

Aktiviti ngeteh bersama keluarga adalah salah satu acara yang patut kita lakukan. Bukan untuk mengajar mereka untuk suka melepak...

Idea terkini untuk memulakan bisnes dibulan Ramadhan

Semasa post ini di tulis, Malam Nisfu Sya`aban sudah berlalu. Makna nya tidak lama lagi Ramadhan akan masuk ke bulan Ramadhan!….

Resepi istimewa kicap faizul Sambal Kicap Johor.

Sambal kicap merupakan sinonim dengan masyarakat di Johor. Ianya sesuai dicicah semasa menikmati hidangan seperti ikan bakar, pisang goreng dan banyak lagi...

New way to trade peluang anda untuk melabur ditempat baru

Alhamdulilah…. Kes Covid-19 nampaknya sudah semakin menurun! PKP pun sudah bertukar menjadi PKPB & PKPP, orang...

New Electric Cordless Drill Panduan Terkini Jenis-jenis Drill Dipasaran

Sebelum anda membeli mesin penebuk lubang atau dikenali sebagai hand drill atau bench drill. Kita kena jugalah ambil tahu...

Hadiahkan kurma terbaik untuk orang tersayang

Jika dahulu Kurma adalah makanan sunah yang paling digemari oleh orang kita apabila sudah mahu masuk bulan Ramadan. Dijadikan...

SOP bakal dikenakan Arab Saudi kepada jemaah umrah

Alahamdulilah sepertinya astroawani sudah mendapat perkhabaran tentang kebenaran mengerjakan umrah mengikut SOP yang telah ditetapkan. Dengan kedengaran berita seperti...

New Personal protective equipment – PPE terbaik jom Survey sekarang

PPE ataupun Personal protection equipment adalah alat bantuan untuk perlindungan diri yang wajib diguna pakai di tapak binaan dan juga didalam kawasan...

New Socket Outlet USB Panduan Membeli Extension Wire

Sekarang ini kalau kita nak beli unit extension wire saya sarankan beli lah yang siap - siap ada port USB.

Tempat Duit Beranak. Panduan Buat Duit Dengan Saham Tempatan.

Biar betul… Duit pun boleh beranak? Siap ada tempat beranak lagi tu? Ha ha! Betul!!

Rujukan Exam online pegawai pendaftaran gred kp41

Peperiksaan online pegawai pendaftaran gred kp41 di jabatan pendaftaran negara. Exam KP41 Pegawai Pendaftaran dah tak lama dah. 26...