Beli Elba smart cooker untuk kemudahan tambahan dapur anda.

0
903

Salah satu tugas saya sebagai seorang penyelia disalah sebuah syarikat kejuruteraan di selatan tanah air adalah untuk memastikan kerja yang diamanahkan oleh majikan saya ,berjalan didalam keadaan yang sempurna dan tiada apa – apa masalah.

Oleh sebab yang demikian , ada masanya saya perlu stay back sehingga satu jangka masa yang agak lama, atau sehingga kerja yang dijalankan itu siap.

Ini disebabkan didalam sektor service kami perlu menyiapkan kerja terbabit dalam satu jangka masa yang ditetapkan , supaya ia tidak akan menganggu jadual yang telah dirancang..

Jadi untuk itu , apa yang patut kita lakukan ialah bersiap sedialah apa – apa jua keperluaan yang patut kita adakan untuk keluarga kita, supaya apabila berlaku sedikit kecemasan , mereka akan tahu apa yang mereka boleh lakukan.

Saya ulangi sedikit kecemasan , bukan nya betul – betul kecemasan yang memerlukan anda segera memberi bantuan.

Antara sedikit kecemasan yang saya maksudkan adalah seperti kehabisan Gas memasak.

Tiada gas susah lah Puan isteri nak memasak lauk kegemaran suami.

Memang betul puan isteri boleh sahaja , memangil Gas delivery untuk menghantar gas, tetapi adakah anda yakin dengan faktor keselamatan nya.
.
Dan untuk mengangkat tong gas juga munkin ada sedikit masalah disebabkan beban yang patut isteri anda hadapi.

Situasi seberginilah yang saya katakan sedikit kecemasan yang akan berlaku dirumah kita tanpa diduga.

Jadi untuk mengatasi situasi sebergini , kita sebagai suami kenalah berkompromi balik kerja terus tapaukan makanan untuk isteri. Ataupun kita hadiahkan isteri kita sebuah elektrik cooker seperti Elba smart cooker.

okeh ada yang dah terlihat multicooker ini dekat rancangan iklan berbayar tak?

For sure memang saya suka sangat penerangan yang telah diberikan oleh pengacara ini.

Multi cooker elba ini bukan sahaja mudah dikawal tetapi boleh melakukan pelbagai jenis masakan.

Mengoreng,menumis,mengulai dan juga mengukus , semuanya ok sahaja.

Dengan fungsi kawalan pemanasan yang bergitu mudah, Anda hanya perlu laraskan volume dari minima kepada maksima. Anda sudah boleh memasak makanan kegemaran anda.

Fungsinya Volume seakan fungsi tombol gas masak. Anda mahu lebih cepat panas anda hanya perlu laraskan kepada suhu yang lebih tinggi.

Tidak perlu menekan pelbagai jenis button yang munkin akan merumitkan kita. Jenis seperti ini orang tua kita mampu mengunakanya tanpa ragu – ragu.

Fungsi memasak yang ditunjukan pada rancangan tersebut juga menunjukan betapa mudahnya ia mengoreng, menumis dan mengukus. Malah untuk mengulai kari ayam juga tiada masalah.

Saya difahamkan untuk kapasiti 5 liter anda boleh memasak sekali gus seekor ayam. Mudah kan.

Dan saya percaya anda tentu kreatif.

Bawa sahaja multi cooker kemana sahaja. Bawa ia ke homestay seperti di Tanah tinggi Cameron pasti ianya dapat menjimatkan perbelanjaan anda untuk memasak juadah makanan disana.

Buat steam bot , pasti best beli bahan masak sama – sama dengan keluarga campur sikit sayuran segar cameron pasti ada umph..

Lagi kalau kita hadiahkan kepada emak kita dekat kampung, lagi lah mereka suka. Anda beli, anda demo masak depan mereka dan anda tunjukan hasilnya..Pergh ibu dan ayah dekat kampung pasti suka , jimat gas memasak.

Lagipun kalau nak dikira 1600W tak banyak pun guna elektrik, dekat kampung pun berdua. Lampu dan kipas pun mereka guna setempat je. Kalu dekat dapur mereka on lampu dapur, kalau dekat ruang tamu mereka off dapur on ruang tamu, pasti lebih menjimatkan. Betul tak?

Okeh dibawah ini saya letakan detail produk tersebut

Capacity: 5.0L
Power : 1,600W
Removable Non-stick Inner Pot
Transparent Glass Cover
Comes with Steam Tray
6-in-1 Cooking Function: Steamboat, Stir Fry, Frying, Steaming, Slow Cooking and Warming
Detail:

Beli multi cooker Elba dari laman web terkenal

Rated Power (W) 1,600W
Voltage (V) 220-240
Capacity (L) : 5.0L
Removable Non-stick Inner Pot : Yes
Control Panel : Sliding Control
Adjustable Timer : –
Adjustable Temperature Control : Yes
Keep Warm Function : Yes
Accessories : Steam Tray with Handle
Main Color : Stainless Steel

Untuk maklumat lanjut layari : – Elba Multi Cooker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here