Extension Wire Murah

Semalam macam ada orang yang mencari “cara memasang sendiri extension socket outlet” diblog onlajer ini ,oleh itu aku cubalah untuk tidak menghampakan orang yang mencari keyword ini.

Kenapa orang nak membuat sendiri extension wire sedangkan dikedai elektrik atau hardware telah tersedia tidak perlu susah – susah untuk membuatnya? – Tak percaya boleh lihat sendiri DISINI.

  1. Kebiasaan panjang extension wire yang biasa dipasaran hanyalah sekadar 3mtr,5mtr dan 7mtr (jarang  diperolehi)
  2. Extension wire yang biasa ada dikedai elektrik biasanya mengunakan wire yang halus tidak sama sekali sesuai jika anda ingin mengunakan beban yang tinggi (perkakas rumah Peti Sejuk dan Mesin Basuh).
  3. Biasanya tidak tahan lama untuk bahagian socket outlet dia

extension wire terbaik

Jadi hari ini aku cuba seberapa ringkas menceritakan kaedah untuk membuatnya dengan mengunakan bahan – bahan yang paling afdal.

  1. Flexible Cable 3 core  (boleh sahaja mengunakan saiz 40(1.5mm) atau 70 (2.5mm) bergantung jarak dan beban yang hendak digunakan tapi jujurnya aku lebih galakan guna yang 70mm(2.5) walaupun beza harga mencecah sehingga RM1.
  2. Plug Top
  3. Socket outlet ( 1gang atau 2 gang pvc atau metal terpulang kepada selera atau budget korang tapi pastikan jika mengunakan metal perlulah wayer hijau (earth) dipasang pada body.
  4. PVC Cable Gland (pg.13.5/pg11) kalau korang tak tahu korang kena tanya dekat penjual hardware elektrik kalau dia orang tak faham cakap aksesori untuk memegang cable pada lubang socket outlet yang kita tebuk.

Kaedah pemasangan

Sila sambung mengikut kod warna Cokelat untuk Life,Biru untuk Neutral dan Hijau untuk Earth , tebuk lubang base soket outlet mengikut tempat lubang yang disediakan dengan hanya mengetuk nya  dan masukan cable  kedalam pvc gland korang tengok mesti tahu punya macam mana nak buat dan sambung pada soket outlet mengikut kod warna .Atupun anda boleh lihat pada nota pendawaian ini.

Survey extension wire terbaik dengan harga yang murah dari halaman jualan – Extension wire.

 

KIPAS & PENGHAWA DINGIN TERLAJAK LARIS
NO JENAMA DAN MODEL HARGA TAWARAN ISTIMEWA
1 York 1.0hp air conditioner YSL3F10/YWM3F10 Wall Split RM799.00 SURVEY SEKARANG
2 Daikin 1.5hp FTN15P & RN15F Eco King Wall Mounted Air Conditioner RM1211.25 SURVEY SEKARANG
3 Sharp 1.0hp eco Non-Inverter Split Air-Conditioner AH/AUA9SED RM793.46 SURVEY SEKARANG
4 KDK KB404 Table Fan 16" RM 128.00 SURVEY SEKARANG
5 KDK KC4GR Wall Fan 16" Remote Control RM 259.00 SURVEY SEKARANG
6 KDK K15V0 Ceiling Fan 60" RM 146.70 SURVEY SEKARANG
Peluang Untuk Bekerja Part Time Dari Rumah! Terima bayaran upah lumayan dan bekerja dengan syarikat dari seluruh pelusuk dunia sebagai pekerja part time dari rumah. Info Lanjut -KLIK SINI

23 Comments

  1. Mohd Shubhi
    Twitter:
    September 9, 2013
  2. Hafizul
    Twitter:
    September 9, 2013
  3. Strider September 9, 2013
  4. Hairul Azni
    Twitter:
    September 9, 2013
  5. kakiblog September 9, 2013
  6. blogger lelaki
    Twitter:
    September 9, 2013
  7. encikarman
    Twitter:
    September 9, 2013
  8. Khairul Zamri
    Twitter:
    September 9, 2013
  9. Denaihati September 10, 2013
  10. cik tom September 10, 2013
  11. Izzuddin Fauzi
    Twitter:
    September 10, 2013
  12. Hazmin Hamudin September 10, 2013
  13. titan
    Twitter:
    September 10, 2013
  14. hafiz
    Twitter:
    September 10, 2013
  15. TehR
    Twitter:
    September 11, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Langgan Newsletter Kami Secara PERCUMA!

Daftar emel dan langgani newsletter dari blog Onlajer.com secara percuma untuk informasi terkini.

You have Successfully Subscribed!

%d bloggers like this: