Alat timbang terbaik pilihan hati

0
1408

Tahukah anda –

Peraturan 30. (1) Peraturan-peraturan Timbang dan Sukat (Pindaan) 1981 memperuntukan bahawa tiada seorang juapun boleh melibatkan diri dalam membuat, membaiki atau menjual timbang, sukat atau alat timbang dan sukat, samada bagi mendapatkan keuntungan atau tidak, melainkan ia dilesen bagi maksud tersebut oleh Ketua Inspektor.

Sengaja saya letakan peraturan tentang timbang pada post saya ini.

Tahukah anda sebenarnya timbang adalah salah satu peralatan yang penting dan patut ada untuk setiap rumah.

Bukan sekadar peniaga yang perlukan alat menyukat berat , tetapi untuk perkakasan yang patut ada disetiap dapur rumah.

timbang digital

Alat timbang yang biasa dijual dipasaran ..Biasanya menyukat sehingga 5kg. Boleh juga dipinjamkan untuk jiran tetanga apabila mereka membuat ibadah qurban ,Sesuai juga kot untuk menimbang daging.Terbaiknya Alat Timbang Digital

Kenapa dirumah?

Saya percaya semua orang punyai akaun facebook, Dari facebook mereka mula menjual pelbagai barangan dan yang saya rasa paling popular adalah produk makanan Seperti Roti, Bun mahupun Pizza.

Patinya untuk mereka menghasilkan menu makanan seperti ini perlukan sukatan . sukatan yang tepat akan menjamin rasa, kualiti dan keuntungan.

Anda pasti tidak mahu rugi bukan?

Contoh lain..

Saya peniaga kopi..jalanan saya mahukan menu yang spesial.. mahukan pelangan merasakan bancuhan padu kopi..

saya perlu buat research.,.buatlah homework dirumah ..mana munkin saya akan membuat kajian ditempat saya berniaga… conform masa tidak akan mencukupi dan kemunkinan tidak akan dapat membuat nya dengan sempurna.

Tetapi oleh kerana saya ada alat penimbang di rumah saya mampu melakukanya.

Tidak sia – sia saya membeli timbang digital ini harga pun tidak lah mahal .. bersepah dipasaraya kalau nak murah atau sekadar survey harga boleh online untuk memeriksanya seperti di kedai Timbang Digital.

Cari review yang paling banyak .. lihat sama ada banyak komen positif daripada komen negatif terus on tak payah nak susah – susah.
contoh review seperti dibawah ini…

Boleh juga survey timbang dapur dan timbang berat dari sini KLIK MR.DIY

Dekat reviev sahaja menunjukan angka sehingga 161, dengan angka tersebut sudah pasti ramailah yangsudah mendapatkanya. tinggal anda rajin – rajin untuk membaca review mereka  –

Previous articleTips Untuk Membeli Set Penghawa Dingin
Next articlePanduan membeli alat waffle maker
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge