Beli pelbagai jenis kerepek dan kuih

2
1222

Sebenarnya dahulu saya pernah bercerita tentang 3 lokasi nak beli kuih raya disekitar tempat saya.

Tidak pasti lah artikel itummasi ada atau pun tidak yang pasti saya ada nyatakan tiga segi emas sewaktu hendak menyambut raya. Antara tempat yang biasa saya lawati adalah Simpang Rengam, Parit Raja dan yang paling dekat dengan tempat saya adalah Rengit.

Walaupun dikampung saya sendiri ada kilang – kilang yang membuat kuih , tetapi kebanyakan nya semuanya sudah ditempah.

Jika mahu membelinya kita arus menempah daulu ataupun kebetulan ada lebih. Baru lah namanya ada rezeki nak makan kuih yang baru sahaja keluar dari oven.

Antara salah satu yang terkenal di Rengit Batu Pahat adalah kilang Kerepek azharfood.

Waktu nak raya atau awal puasa memang tempat ini akan menjadi tumpuan orang ramai. Ada yang beli sekadar nak makan sendiri dan ada juga yang membeli secara pukal.

Beli pelbagai jenis kerepek

Yang membeli secara pukal munkin akan dipek semula untuk diedar pada pelangan masing – masing.

Untuk pergi ke kilang Kerepek azharfood. ada dua tiga laluan, tetapi yang paling muda yang saya boleh kata ialah.

Dari highway utara selatan. Masuk ikut Simpang Rengam, menghala ke Benut. Terus saaja sampai ke lampu isyarat simpang empat pekan benut , belok kanan dan terus sahaja menuju ke Rengit.

Sampai ke Pekan Rengit, terus lagi sedikit tidak jauh dari itu kilang Kerepek azharfood. ada disebela kiri anda. Mala untuk lebih muda anda google sahaja map untuk kesana.

Tetapi jika anda tidak punyai kelapangan, anda boleh sahaja melayari alaman jualan mereka pada laman jualan popular.

Apabila kita memeriksanya secara diatas talian anda sudah pasti dapat menjimatkan masa anda dan juga dapat membuat perkiraan budget anda sendiri.

Ole itu saya syorkan anda untuk mendapatkan pelbagai jenis kerepek, kekacang malah kuih – kuih yang telah tersedia.

Jom survey sekarang :- kilang Kerepek azharfood.

Previous articleKomik manhua jaguh sakti
Next articleBorong serbuk dadih dengan harga Terbaik.
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge