Harga terkini Aksesori popular kereta proton

1
136

Sebenarnya kalau nak dicerita pasal aksesori sesebuah kereta pasti banyak yang nak ditambah atau ditukar.

Harganya ada yang murah dan ada yang sampai mencecah ribuan ringgit.

Tetapi itu semua adalah pilihan penguna. Ada penguna yang beli kereta keadaan nya seperti itu. Sampai habis bayar pun tetap seperti itu.

Yang berubah munkin warnaya sudah mula pudar, sudah tak berkilat. Dan yang ditukarganti hanyalah Tayar dan wiper cermin.

Selain dari service berkala, yang lain tak penting. Yang penting rosak itu ganti itu.

Dan munkin saya yang menulis kearah itu. Hanya munkin rim sukan sahaja yang saya ganti dan filem penahan haba yang saya pasang.

Jadi terpulanglah untuk anda semua untuk mencorak kan aliran kewangan untuk pembelian aksesori tambahan kereta anda.

Anda nak tambah tidak ada salah , anda tak nak tambah pun tiada masalah. Hanya kelebihanya anda puas hati atau duit anda tak terusik itu sahaja.

Okeh jom kita lihat aksesori alat ganti yang popular yang biasa kita cari dekat online.

Aksesori popular kereta proton

Getah Wiper

Aksesori popular kereta proton

Yang ini memang patut ditukar, kalau dah keras ataupun kalau time hujan kita on wiper, Wiper jalan laju tapi tak mampu nak mengesampingkan air dari permukaan cermin kereta kita.

Harga yang biasa ada dipasaran bermula dari RM10. Lagi mahal biasanya memang ada. Lagi murah susah sikit lah nak dapat. Tanya Abang – abang yang jual dekat tapak parking bank pun mereka tak berani nak kasi harga bawah market value.

Jadi jika nak survey online boleh survey dari sini :- Windsheild Wiper Blade

Kunci / Casing remote

Aksesori popular kereta proton

Haha yang ini sangat diakui kerana casing remote kereta biasanya tidak tahan disebabkan kita menyimpan didalam poket. Dan jika anda simpan dalam bag tangan pun biasanya bag tangan ada benda – benda lain yang boleh berlaga sesama.

Dan faktor kerosakan casing kunci apabila penguna menekan kuat pada button remote sehingga lapisan silicone didalam nya sudah menjadi kemek ataupun tengelam.

Nak survey casing kunci proton – Jom kita layari kedai online casing kunci dari sini.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda. Jom sertai Telegram onlajer untuk maklumat pantas:- https://t.me.onlajer

Baca juga – Harga terkini Tayar kereta yang patut kita tahu

Previous articleHarga terkini mesin potong rumput.
Next articleTakwim persekolahan tahun 2021
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge