Kuatkan tekanan air dengan pump air DC

1
531
Kuatkan tekanan air dengan pump air

Wow sekarang kalau kita tak banyak mengaji munkin kita akan ketingalan.

Sebagai contoh cara nak kuatkan tekanan air di bilik mandi ataupun sinki.

Masalah tekanan air ini, memang biasa berlaku dikawasan luar bandar.

Tiada alasan yang konkrit diberikan. Hanya mereka kata tempat kita adalah kawasan tinggi.

Air tangki simpanan jauh dari kawasan penempatan.

Baca juga: – Dua cara mengatasi tekanan air paip rendah

Kuatkan tekanan air dengan pump air DC

Semua alasan itu terpaksalah kita terima.

Walaupun dalam hati tidak berpuas hati dengan jawapan yang diberi.

Masalah air ini biasanya lebih parah apabila musim perayaan.

Nak mandi pukul 6.30. pukul 6 sudah start tadah.

Mandi pun sekadar ala kadar. basah sikit sabun sikit. bilas lagi sikit.

Pergh sakit boss. bilik air ada dua. pelangan ada 12.

Kuatkan tekanan air dengan pump air

Tekanan air yang kuat boleh jimatkan masa dan tenaga

Nak buat sistem pump dan tangki rasanya macam mahal sangat.

Jadi saya ada terjumpa satu pump yang saya rasa boleh diguna pakai untuk kita semua.

Kos dia pun tak berapa mahal.

Boleh pasang sendiri.

Kalau malas upah jer orang. Buka upah pasang pump .

Upah wiring. angaran RM80 hingga RM100.

Pasal pump yang saya jumpa ini memang perlukan tenaga elektrik.

Apa -apa pump pun memang perlukan elktrik. tetapi yang ini , ia hanya perluka sumber kuasa 24VDC.

Kuatkan tekanan air dengan pump air
kaedah pemasangan yang mudah

Pump ini dibekalkan dengan adaptor.

Pump ini juga diperbuat daripada gentian polymer plastik.

Ya pump ini kalis air.

Dengan ciri – ciri keselamatan kalis air, bekalan kuasa 24VDC. sangat sesuai untuk kegunaan keluarga.

Waterheater rumah kita pun 240VAC. Lebih selamat daripada water heater kits.

Untuk anda yang ingin maklumat lebih lanjut sila lah layari website ini :- 24V Home Water Pump

Semoga perkongsian Kelebihan Pemasangan pump air DC ini bermanfaat untuk anda semua.

Untuk lebih info Jom sertai Telegram onlajer, https://t.me/onlajer.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge