MASJID KAPITAN KELING (PENANG)

0
992

Terletak di Jalan Pitt (Jalan Masjid Kapitan Keling) telah dibina pada awal abad ke-19, ia dinamakan sempena saudagar India Muslim Cauder Mydin. Ia adalah masjid yang paling bersejarah dan terkemuka di Pulau Pinang. Masjid Kapitan Keling adalah tempat ibadah masyarakat India Muslim yang telah hidup dan berkerja sekitar di sekitar masjid itu selama lebih dua ratus tahun.

Alamat

Masjid Kapitan Keling
Jalan Masjid Kapitan Keling (Lebuh Pitt),
Pulau Pinang.tarteNota:Patutpun  ramai lambat masuk walhal sudah masuk waktu.sekali dia buat tiga bahasa da…Yang gua respect khatib baca khutbah tak pakai teks.Lepas sembahyang bolelah borong emas916 dikedai-kedai yang berhampiran mesjid.

HOT OFFER

IKLAN: Senarai Homestay Murah

Next articlePanduan Doa solat Dhuha
Blog onlajer telah mula bersiar pada tahun 2012. Blog ini asalnya banyak bercerita tentang nota pembelajaran elektrik fasa satu. Dari situ ia terus berkembang menjadi blog teknikal lifestyle yang jarang - jarang anda baca. Semoga perkongsian yang di muat naik blog onlajer dapat memberi manfaat kepada pembaca sekelian. Sebarang maklumat yang ada disini adalah berdasarkan pengalaman dan pembacaan penulis . Dan ada juga blog post yang diterbit mengandungi maklumat yang diambil dari laman web yang akan dinyatakan pada artikel tersebut. Sebarang maklumat yang diguna pakai adalah tertakluk kepada risiko anda sebagai pembaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge