Panduan Menghasilkan Roti dan Bun

Panduan Menghasilkan Roti dan Bun.

Pergi sahaja ke kedai menjual roti dan bun atau ke mana-mana hotel, pasti ramai yang akan memuji berkenaan keenakan serta kelembutan bun yang di hasilkan.

Dalam masa yang sama juga, ramai yang telah membuat roti dan bun mereka sendiri di rumah. Namun, tidak ramai yang dapat menandingi rasa yang serupa seperti yang dihasilkan di kedai-kedai tersebut.

Pada hakikatnya, anda juga mampu untuk menghasilkan roti dan bun anda sendiri malah boleh menandingi produk roti dan bun yang dikeluarkan dipasaran.

Apa yang anda perlukan adalah resepi yang betul dalam menghasilkannya. Pada zaman yan serba moden ini, untuk mendapatkan maklumat mengenai resepi serta cara pembuatan roti dan bun yang betul bukanlah suatu perkara yang sukar. Hanya perlu melayari internet atau “tanya sahaja pada Encik Google” pasti bermacam-macam maklumat akan diberikan olehnya.

Pernahkah anda mendengar perkataan try and error??

Dalam erti kata lain, anda perlu banyak membuat ujikaji anda sendiri. Gunakan maklumat yang anda perolehi untuk membuat beberapa sampel roti dan bun anda sendiri. Kemudian beri kepada keluarga anda dan rakan-rakan anda serta jiran tetangga bagi mendapatkan pendapat mereka mengenai roti dan bun anda. Dari sini anda mampu menghasilkan satu produk bun yang boleh ke peringkat untuk dipasarkan di kedai-kedai.

Turut ingin dikongsikan disini berkenaan satu manual atau panduan untuk menghasilkan roti dan bun yang setanding dengan roti yang dihasilkan di hotel serta kedai-kedai bakery yang lain.

Cuba anda layari laman web ini:

www.rahsiabun.com/

Pada lawan web ini terdapat satu panduan yang membantu anda menghasilkan roti dan bun melalui kaedah video Ebook. Dengan adanya video Ebook ini juga, anda akan diajar satu per satu dengan nota pembelajaran serta diselangi dengan video praktikalnya.

Ebook ini juga Menerangkan daripada awal membuat roti dan bun bermula daripada Pengenalan alat-alat yang diperlukan serta bahan-bahan yang akan digunakan sehinggalah ianya siap dihidangkan.

Dengan adanya panduan serta video daripada Ebook ini pasti akan memudahkan anda dalam menghasilkan roti dan bun anda sendiri yang mampu untuk dipasarkan.

Cubalah untuk menjual produk roti dan bun anda sendiri. Ini kerana hasil jualan roti dan bun amatlah menguntungkan. Bayangkan, sebiji bun bersaiz besar yang biasanya dijual dalam RM1.50 di pasaraya hanya berkoskan tidak sampai RM0.40 sahaja.

Roti dan bun pula tidaklah susah untuk dijual. Hanya perlu letakkan bun anda ke kedai-kedai berhampiran seperti kedai makan, warung, kantin, pasar malam, kedai runcit dan banyak lagi. Malah anda boleh menjual di depan rumah anda sendiri.

Boleh juga digabung dengan mengunakan bread maker untuk hasil lagi umph.. Survey bread maker dari sini.

Semoga dengan perkongsian ini dapat membantu anda dalam menghasilkan produk roti dan bun yang mampu di pasarkan.

Untuk maklumat lebih lanjut sila ke >>>>

www.rahsiabun.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge